Laat je leven los

Het liefst wil ik zelf aan alles vast klampen om de machteloosheid over de situatie in te perken. Weet je wat Jezus daar simpelweg op terug zegt? Laat je leven los, volg Mij!

Alles onder controle hebben, dat willen we waarschijnlijk allemaal. Een dag kan zich zo vullen met zorgen. Ga ik al die toetsen wel halen? Wat gaat er gebeuren met mijn crush? Hoe kom ik überhaupt deze week door? Het kan beangstigend werken als je niet weet wat er komen gaat.

Het liefst wil ik zelf aan alles vast klampen om de machteloosheid over de situatie in te perken. Weet je wat Jezus daar simpelweg op terug zegt? Laat je leven los, volg Mij!

Nu kan het volgen van Jezus verschillend ingevuld worden. Ik denk dat het in ieder geval één ding inhoudt: de controle los laten en overgeven aan Hem. Dat is nogal wat. Ik ben namelijk heel goed in overthinking en situaties uitstippelen. Als ik mij zorgen maak, heb ik binnen enkele minuten alle doemscenario’s uitgedacht. Te weinig denk ik dan aan dit Bijbelvers: “Wees niet bezorgd, maar laat al uw wensen bij God bekend worden door te bidden en te smeken en door een dankgebed te zeggen” (Filipenzen 4:6). De controle los laten betekent voor mij bidden tot God en vertrouwen dat Hij de situatie in de hand heeft. Vertrouwen dat Hij het ten goede werkt en dat ik met zorgen maken geen stap verder kom.

Makkelijk is dit niet per se. Het vraagt om de keuze God te vertrouwen, iets waar je soms steeds opnieuw voor moet kiezen. Ik snap dat dit eng kan zijn. Wat helpt is te bedenken dat je nooit dieper kan vallen dan louter in Zijn handen, zoals de band Mensenkinderen mooi verwoord in het lied ‘de dag van morgen’. Ik wil je uitdagen – laat je leven los en vertrouw op God. Welke zorgen zou jij dan graag aan Hem geven?

ShannaAuteur: Shanna de Geus
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Muziek, creativiteit, met vrienden zijn.
Geloof je dat er meer is? Ja. Ik ben nog volop aan het ontdekken, maar ik geloof dat God er is.