Komt een christen bij de dokter

Bid jij eerst om genezing of ga je eerst naar de huisarts? En wanneer ben je ziek genoeg om naar God te gaan? Is dat op hetzelfde punt als dat je naar de dokter zou gaan?

Afgelopen zomer haalde de mazelenepidemie in de ‘biblebelt’ vaak het nieuws. Sommige christenen kiezen er bewust voor om hun kinderen niet in te enten, omdat ze geloven dat God bepaalt wanneer een mens ziek of gezond is, en wanneer hij mensen laat sterven.

Andere christenen geloven dat God door de wetenschap heen werkt. Hij heeft ons medicijnen gegeven, artsen en kennis. Via deze weg kan hij ons genezen. Soms bidden christenen om een wonder, bijvoorbeeld bij een gebedsgenezingsdienst of wanneer iemand zo ernstig ziek is dat de artsen niets meer kunnen doen. Er zijn een heel aantal voorbeelden uit de Bijbel waarin Jezus mensen op een bijzondere manier genas, vaak mensen die ‘ongeneeslijk’  ziek waren. Maar God geneest ook niet alle mensen, want er gaan nog steeds iedere dag mensen dood. Ook christenen.

Durf jij je lot alleen in God’s handen te leggen? Of slik je liever een medicijnkuurtje? En als je heel eerlijk bent, waarop vertrouw jij het meest als het om genezing gaat?­­