Kerk of de Efteling?

Keuzes maken. Je leven staat er bol van. Elke dag maak je er ontzettend veel. Kleine keuzes, zoals wat je ’s morgens aandoet of wat voor beleg je op je brood neemt. Maar soms ook moeilijke, grote, levensveranderende keuzes. Denk aan studie, liefde noem maar op. Waar kies jij voor? Wat vind jij dan belangrijk?

Pas moest ik ook zo’n keuze maken en het leek heel makkelijk. Ik werd meegevraagd naar de Efteling. Supervet natuurlijk! Wie wil nou niet naar de Efteling? Maar het was op een dag waarop ik naar de kerk ga. Dus ik moest kiezen.

Deze keuze is vrij simpel, toch? Ja, ik hoor het je denken! Natuurlijk ga je voor de Efteling! Liever lekker gillend in de achtbaan dan zingen, bidden en stil zitten. O ja? Is die keuze zo makkelijk? Is de kerk echt zo suf in vergelijking met de Efteling?

Nee, ik denk van niet, ik houd ervan om naar de kerk te gaan! Ik houd ervan om te leren, om te bidden tot God, Die mij gemaakt heeft. Ik vind het gaaf dat ik samen met veel mensen in de kerk ben en samen geloof in Jezus. In de kerk zijn niet alleen mensen, maar is ook God zelf!

Ken je David? David was een man die heel erg van God hield en hij omschreef het zelfs zo: ‘Eén dag dicht bij U is beter dan duizend dagen ergens anders!’ Ik herken dat verlangen. Verlangen om voor God te kiezen, Hem te ervaren, dicht bij Hem te zijn.

Waar kies jij voor? Dan heb ik het niet over welke keuze jij zou maken tussen de kerk of de Efteling. Dit gaat veel dieper. De keuze of je denkt dat er meer is tussen hemel of aarde of niet. Nee? Denk je van niet? Of weet je het niet? Wat het antwoord ook is… wat is interessanter om het daar met mensen van dezelfde leeftijd erover te hebben? Heb jij wel eens van Alpha gehoord?

Welke keuze jij ook maakt, er is Iemand die allang een keuze voor jou heeft gemaakt! God! Hij ontvangt je met open armen!

Zin in een ervaring dat tien keer beter voelt als een achtbaan? Aan jou de keuze!