Kan ik vertrouwen op God?

Vertrouwen kan best moeilijk zijn. Vertrouw je volledig op je geld of op vrienden? Deze dingen kunnen zomaar weg zijn. Maar vertrouwen op Jezus is ook moeilijk. Hoe kun je nou vertrouwen op iemand die onzichtbaar is?

Misschien ken je die oefening wel: je krijgt een blinddoek voor je ogen en iemand anders leidt je langs allerlei obstakels. Dan ben je dus afhankelijk van die ander. Je vertrouwt dat diegene je helpt, maar als je je ergens tegen aan stoot verandert je vertrouwen in wantrouwen en wil je het liever alleen doen.

Toch vraagt Jezus jou om Hem op die manier te volgen: blindelings en vol vertrouwen. Het verschil is dat Jezus de weg kent en je zo goed mogelijk wil helpen. Toch kan het gebeuren dat je onderweg je kop stoot, dat er dingen tegenzitten. Ben je dan gelijk je vertrouwen in Hem kwijt of mag Hij je blijven leiden?

Jezus is niet altijd even tastbaar. Vrienden, geld, en andere dingen kun je gewoon zien. Daarop vertrouwen is makkelijker. Zeker als het leven tegenzit of als je Jezus niet ervaart kan het zijn dat je even niks met Hem te maken hoeft te hebben. Weet dan dat God je echt niet verlaten heeft. Toen Jezus aan het kruis hing riep hij: ‘Mijn God, Mijn God, Waarom hebt U mij verlaten?’ Jezus werd daar verlaten om ons. Dankzij Zijn lijden zal God ons nooit verlaten. Je bent nooit alleen, dankzij Jezus.

Als je in je leven op God vertrouwt, betekent dat dat je Hem erbij betrekt. Vraag Hem hoe het verder moet als jij het niet meer weet. Blijf met Hem in contact en vertel wat je meemaakt. Uit ervaring kan ik je vertellen: dat geeft rust. Je hoeft dan niet bang te zijn om Hem kwijt te raken, zoals dat wel bij geld of vrienden kan gebeuren. Hij is er altijd. Daar kun je op vertrouwen.

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.