Justin Bieber heeft zelf last van de Bieber-fever

Meiden (en jongens?) die gek zijn van de Amerikaanse tienerzanger Justin Bieber, zijn besmet met het zogenaamde Bieber-fever. Vroeger noemden we dat gewoon fans, maar het lijkt toepasselijk om het een koorts te noemen. Een fan is minder hysterisch en houdt zichzelf nog wel in toom. Heb je koorts, dan ga je ijlen, brabbelen of lig je hele dagen in bed. Kortom: je bent niet jezelf.

Maar is Justin Bieber wel zichzelf? Roem doet vreemde dingen met een mens. De stelregel lijkt wel te zijn: hoe jonger, hoe gekker. De beroemde Michael Jackson begon al jong met muziek maken en we kennen allemaal de verhalen rondom de zanger. Maar welke invloed zou roem, macht en/of een podium op jou hebben?

De hoofdvraag is: in hoeverre ben jij in control? Natuurlijk erkennen we de invloed van onze omgeving, maar deze kan dus blijkbaar een heel bijzonder mens van je maken. Of is Justin Bieber nu écht zichzelf? Nu hij alle aandacht van de wereld heeft en waarschijnlijk ook een dikke bankrekening. Heeft hij misschien eindelijk afgerekend met de invloed van meningen van anderen?

Misschien gaat een mens wel gekke dingen doen als hij of zij echt zichzelf is. Pas dan zijn alle banden los en dat is nou net niet de bedoeling. Je staat steviger in je schoenen wanneer je jouw leven niet laat beheersen door de meningen van anderen, maar ook daar zit volgens mij een grens aan.

De massa heeft zelden gelijk en je mening aanpassen enkel omdat iemand anders een andere mening heeft lijkt me zeer onwijs. Rekening houden met je omgeving en niet alles zeggen wat je denkt, dat typeert toch een wijs mens?

Wijsheid, daar ontbreekt het volgens mij aan bij beroemdheden die doorslaan. Tegelijkertijd moet dit soort personen ons bewust maken van het feit dat macht iemand corrupt kan maken en dat we nooit los staan van onze omgeving. Waar je mee om gaat, word je mee besmet. Alles heeft invloed op ons, ook al denken we zelf van niet. Misschien kunnen we wel allemaal wat wijsheid gebruiken als het gaat om de keuzes die we maken.

 

 

Jaap marinusAuteur: Jaap Marinus
Leeftijd: 30 jaar
Website: www.StaatGeschreven.nl

Jaap is gek op koffie drinken, eten, slapen en vrienden ontmoeten. Daarnaast is bloggen een grote hobby. Ook gamen, fotografie en lezen zijn favoriet.

Wat is het belangrijkste in je leven? De zoektocht naar de zin ervan

Geloof je dat er meer is? Er is meer dan de meeste mensen denken, maar de meeste mensen denken dat ze alles kunnen overzien.