In Jezus’ naam, amen.

Als je al een tijdje christen bent ken je het vast wel. Na afloop van een gebed zeg je de woorden: ‘In Jezus’ naam, amen’. Vaak denk ik er niet eens bij na wat ik hiermee zeg, maar eigenlijk zit er een enorme kracht achter deze woorden.

Al jaren lang bidden christenen op deze manier. Zo heeft Jezus het ons ook zelf geleerd. In de Bijbel, in Johannes 14 vers 13 en 14 zegt Hij: “En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.

Je moet dit vers niet verkeerd opvatten en denken dat alles wat je in Jezus naam vraagt echt gebeurd. Het zijn geen toverwoorden om alles te krijgen wat je wilt. Bidden in Jezus naam is hetzelfde als bidden naar de wil van God. Als je bid naar zijn wil, mag je erop vertrouwen dat Hij je gebed verhoord.

1 Johannes 5, vers 14 en 15: “Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil. En omdat we weten dat hij naar ons luistert, wat we hem ook vragen, weten we ook dat we alles al hebben gekregen wat we hem gevraagd hebben.

Besef je dus hoe krachtig de woorden ‘in Jezus naam’ zijn. Misschien geloof je het niet altijd of ben je je er niet van bewust van hoe krachtig een gebed is. Maar Jezus zegt dat je zelfs met het kleinste geloof bergen kunt verzetten. Vertrouw er dus op dat Hij naar je luistert.

Ook het woord ‘amen’ heeft een betekenis. Letterlijk betekent dit: ‘zeker, het is zo’ of ‘het zij zo’. Waneer je dit zegt geef je dus aan dat je gelooft dat God jouw gebed verhoord. Ook wanneer iemand anders met jou bid, bijvoorbeeld een dominee of je ouders, onderstreep je met het woord ‘amen’ dat je het met hen eens bent.

Ben jij je er altijd bewust van wat je zegt met de woorden: ‘In Jezus naam, amen’?

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.