Je leven in je handen, over handlezen

Laatst ving ik in mijn klas een gesprek op. ‘Volgens de lijnen in mijn hand krijg ik later twee kinderen, een jongen en een meisje.’ Verbaasd keek ik de klasgenoten die het gesprek voerden aan. Ze waren elkaars handen aan het bekijken, en dan vooral de lijnen die verticaal op de relatielijn staan: deze zouden aangeven hoeveel kinderen uit hun relaties voort zouden komen.

Volgens handlezeressen geven beide handen informatie. De lijnen op je hand veranderen ook naarmate je ouder wordt.

Je hoeft niet spiritueel te zijn om hand te kunnen lezen: op internet zijn verschillende tutorials en afbeeldingen te vinden waardoor je het kunt leren. Ik heb zelf ook de nodige research gedaan. Zo ben ik er achter gekomen dat een hand tien belangrijke soorten lijnen heeft: de levenslijn, de hoofdlijn, de hartlijn, lotslijn, apollolijn, mercuriuslijn, marslijn, relatielijn, stresslijntjes en frustratielijntjes. Ik heb mijn handen vijf minuten bekeken, maar tien verschillende lijnen kon ik niet ontdekken. Op naar optie twee.

Drie lijnen heb ik beter onder de loep genomen. Het gaat hier om de drie meest opvallende lijnen. Van boven naar onderen: de levenslijn, de hoofdlijn en de hartlijn.

De levenslijn geeft informatie over hoe iemand in het leven staat, hoe energiek iemand is en hoe zijn lichamelijke gesteldheid is. Er wordt vaak beweerd dat de lengte van je leven uit deze lijn af te leiden is (hoe langer de lijn, hoe langer je leeft), maar dit blijkt een fabeltje te zijn.

De hoofdlijn heeft te maken met verstand en waarnemingsvermogen. De plaats waar de hoofdlijn op de hand ligt, is erg belangrijk. Als de hoofdlijn bijvoorbeeld de levenslijn raakt, zou dit op een krachtige, ambitieuze persoonlijkheid duiden.

De hartlijn heeft betrekking op zaken die met het gevoel te maken hebben, zoals emoties, liefde, stemmingen en vriendschappen. De hartlijn zou ook informatie geven over (toekomstige) relaties. Lengte maakt hier wel een groot verschil: iemand met een lange hartlijn is romantisch en toont sterke emoties, terwijl een korte hartlijn wijst op een gebrek aan emoties en gevoelens.

Al een uur ben ik gefascineerd naar mijn handen aan het staren en heb ik een aantal YouTube filmpjes bekeken, met de conclusie dat dit echt een vak apart is. Ik snap er niet bijzonder veel van. Laat ik mijn toekomst maar niet bepalen door lijntjes, maar er zelf iets van maken. Dat lijkt me een beter idee.

Wat vind jij van handlezen?

 

 

[divider divider_type=”colored dotted”][/divider]

sharonAuteur: Sharon van der Werf
Leeftijd: 18 jaar
Website: http://thirteenblocks.wordpress.com

Schrijven is lust en leven voor Sharon. Niet zo gek dus dat ze de opleiding journalistiek volgt! Verdere hobby’s van Sharon zijn fotograferen, dansen en uitgaan, en bij concerten staat ze het liefst vooraan met een camera in haar hand.

Geloof je dat er meer is? Ja. Maar ik weet niet wat. Ik geloof niet in een specifieke God of meerdere goden, maar ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde. Ik ben alleen nog zoekende naar wat dat precies is.