Is er meer voor iemand die alles al heeft?

Stel je voor; je hebt alles wat je hart maar begeerd. Geluk, liefde, geld, familie, vrienden én je bent ook nog gezond. Mis je dan iets in je leven? Of is meer waarvoor je leeft?

Pfoe, stel je even voor dat je álles hebt. Alles wat hierboven staat. Dan mag ik je feliciteren! Wat cool dat jij dat allemaal hebt! Ben je er ook gelukkig mee? En dan gelijk nog een vraag: mis je nog iets in het leven? Had je er meer van verwacht?

Het woord geld valt me op in het rijtje. Ik vind geld zo’n serieus woord. Een woord waar ik ook een beetje van schrik, want: heb ik later wel genoeg geld om een huis te kopen, een auto te kopen of om boodschappen van te doen?

Hebben de mensen die alles hebben dat ook denk je? Dat ze bang zijn dat het allemaal een keer ophoudt? Dat ze in één klap alles kwijt zijn… Heb je zo lang hard gewerkt of zó lang gespaard voor alles wat je nu hebt, en dan zou het ineens allemaal weg zijn…

Maar, missen deze mensen die alles denken te hebben niet iets? Zijn zij echt gelukkig? Zouden zij een doel in het leven hebben?

Laten we het niet alleen over geld hebben. Ik zelf mis namelijk iets in het rijtje, viel het je al op?
Ik heb het geloof er niet tussen gezet. Sommige mensen kennen God nog niet en hebben Hem dus niet in het leven.
Toevallig had mijn moeder het er laatst met een collega over gehad. Zij heeft een moeilijke periode en zei tegen mijn moeder: ‘Soms ben ik gewoon benieuwd naar hoe jij je voelt. Soms voel ik me zo eenzaam. Juist dan zou ik willen voelen wat jij ook voelt. Wat het geloof je geeft, het gevoel dat er wel Iemand is.’

Dit vind ik bijzonder! Hoe cool dat iemand die er eigenlijk niks mee heeft, er toch zó over nadenkt!
En ja, dan missen misschien de mensen die dénken alles te hebben, toch nog iets heel belangrijks! En wat zou het mooi zijn als ze dan ook nog verder op zoek gaat. Want dat kan!

God is en wil er voor iedereen zijn. Als jij het gevoel hebt dat je ook iets mist, ga er dan met iemand in gesprek over. Dat kan zoveel helpen! Schaam je er niet voor, mensen zullen het juist gaaf vinden als ze erover worden aangesproken en er over kunnen spreken!