‘Ik zat in de kerk omdat het zo hoorde’

Op een gegeven moment kreeg Nine Ngoumout veel twijfels over het geloof: ‘Ik ben wel gelovig opgevoed, maar ik zat in de kerk omdat dat zo hoorde. Ondertussen kreeg ik steeds meer vragen als: wat houdt geloven in? Hoe moet ik geloven? Is er meer?’ 

Tijdens een concert van Hanne de Vries hoort Nine voor het eerst over Alpha – Youth: ‘Ik werd nieuwsgierig en ben de website gaan bekijken. Daar kun je de dichtstbijzijnde Alpha – Youth in de buurt opzoeken en ik kwam in Middelburg terecht.’

Gezellig en ontspannen
Ondertussen is de Alpha – Youth waar Nine aan meedeed afgelopen. Nine: ‘Het was gezellig, intensief maar ook ontspannend. Alpha – Youth is in het begin best spannend omdat je elkaar nog niet kent maar omdat je samen toffe dingen beleeft en deelt ontstaan er hechte banden en vriendschappen.

Met een paar lijkt het wel alsof we al jarenlang vrienden zijn. Wat ook tof is, is dat ik met die vriendin waarmee ik naar het concert ging nu ook heel goed over het geloof kan praten. Dat deden we daarvoor helemaal niet.’

‘Ook als je twijfels over het geloof hebt: gewoon gaan!’

Nine: ‘Ik zou echt iedereen aanraden om op zoek te gaan naar God! Het is de moeite waard. Ook juist als je twijfels over het geloof hebt, dat had ik ook. God gaat laten weten dat Hij er is en dat je niet de enige bent. Dat mag je samen delen daar. Hij gaat je op plekken brengen die je van tevoren niet kent. Ik had het zelf ook niet allemaal zo kunnen bedenken, maar deze gebeurtenissen samen hebben ervoor gezorgd dat ik nu voor God heb mogen kiezen!’

Ook zin gekregen om een Alpha – Youth te doen? Je bent van harte welkom!

Meer over dit onderwerp lezen?