Ik wil die duivel een dreun verkopen

Ik ben een ‘geen-woorden-maar-daden-persoon’. Wanneer er ziekte of pijn in mijn omgeving is zou ik veel liever de duivel opzoeken en hem een flinke dreun verkopen. Maar zo makkelijk is het niet.

Toen ik een jaar of zes was mocht ik met mijn broer in de kerk optreden. We zongen het kinderlied: ‚de wapenrusting van God’. We hadden ons verkleed en vol enthousiasme stonden we op het podium in ons harnas te zingen. Ik dacht toen dat je met een zwaard en een schild het kwade kapot kon maken. Voor God is dit echter beeldspraak.

‘de duivel is verantwoordelijk voor een heleboel kwaad’

De duivel bestaat
Als je de bijbel gelooft kun je niet ontkennen dat de duivel bestaat. Die duivel probeert ons bij God weg te trekken en is verantwoordelijk voor een heleboel kwaad. In de bijbel zegt God dat er een manier is dat te voorkomen. Daarvoor moet je de wapenrusting aantrekken. Dit staat daarover in de Bijbel:

Efeziërs 6: 11 Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. 14 Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, 15 de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten, 16 en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. 17 Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.

‘Ik zou de duivel een flinke dreun verkopen’

Ziekte of pijn
God roept dus op om het kwaad te bestrijden met eerlijkheid, geloof en Zijn woorden. Dat vind ik best moeilijk. Ik ben een ‘geen-woorden-maar-daden-persoon’. Wanneer er ziekte of pijn in mijn omgeving is zou ik veel liever de duivel opzoeken en hem een flinke dreun verkopen. Maar zo makkelijk is het niet.

Ik geloof dat God de duivel ook een dreun wil geven, maar dat Hij dat op Zijn manier doet. Door te bidden en te vertellen van God kunnen we de duivel veel meer pijn doen. Toch vind ik dat moeilijk. De duivel is niet goed zichtbaar en ik zie niet of ik hem pijn doe met mijn gebed.

Herken jij je hierin? Wil jij meer weten over deze God? Stel al je vragen op een Alpha – Youth! 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.

Meer over dit onderwerp lezen?