‘Alpha is toch voor mensen die nooit van God hebben gehoord?’

Heb je ooit wel eens van een Alpha gehoord? Als je een beetje bekend bent in het christelijke wereldje vast wel. In de meeste kerken hoor je de term regelmatig vallen. Mocht je geen idee hebben wat het is; let me explain you…

Een Alpha is gemaakt om mensen die nog niet heel veel weten van het geloof een bredere kijk te geven in de christelijke wereld. Wie is Jezus precies en waarom kwam hij naar de aarde voor jou? Dat soort onderwerpen worden besproken. Ik had altijd echt het idee dat Alpha alleen voor mensen was die nog nooit van God hebben gehoord. En omdat ik wel gewoon christelijk ben opgevoed dacht ik dat het dus niet voor mij was! Maar het tegendeel bleek waar te zijn…

Een groep om je heen
Een aantal vrienden van mij wisten dat er weer een nieuwe Alpha – Youth zou starten (Alpha is voor volwassenen, de Alpha – Youth is voor jongeren). Ze vroegen of ik meeging, maar na even denken sloeg ik het aanbod toch af. Ik had het immers druk zat, en gelukkig wist ik toch al genoeg over het geloof.

Een tijdje later waren er al twee zondagen geweest en iedereen om mij heen was enthousiast. Ik weet niet of het aan mij ligt of dat iedereen dat heeft…maar als iets leuk is wil ik er graag bij zijn. Van het een kwam het ander en zo ging ook ik afgelopen zondag voor het eerst naar Alpha – Youth. En wat was het leuk!

‘Iedereen was enthousiast en ik dacht: daar moet ik bij zijn!’

Vanaf jongs af aan ben ik gewend om met allemaal christelijke mensen om mij heen te hebben, zo had ik ook altijd veel leeftijdsgenootjes die gelovig waren. Maar sinds ik vorig jaar naar een andere kerk ben gegaan en ook aan een studie ben begonnen verwaterde veel contacten een beetje. En pas toen ik zondag weer bij die enthousiaste groep zat, merkte ik dat ik het eigenlijk heel erg had gemist. Een groep om je heen waar je lekker mee kunt praten, leuke dingen mee kunt doen, maar ook met een beetje diepgang.

Diepgang
Eerst gingen we gezellig met z’n allen eten waarna we in twee groepen werden verdeeld. We keken allemaal een filmpje; twee jongens die met elkaar praatten over verschillende onderwerpen waarna er een vraag in beeld kwam. Eerst waren er wat grappige vragen, zoals wat je grootste blunder was. Maar stukje bij beetje werd het wat serieuzer, en kwamen de gesprekken op gang. Nu ben ik zelfs zo enthousiast, dat ik er een blog over tik!

Dus weet je nog helemaal niks over het geloof, of juist al alles? Laat je niet tegenhouden en doe een Alpha! Alpha is voor iedereen! Het is zeker aan te raden ?

Milou heeft meerdere blogs geschreven over wat zij beleefd op Alpha. Lees hier haar tweede blog over bidden!

Meer over dit onderwerp lezen?