Ik geloof in liefde

In ‘wat geloof jij?’ vertel jij waar je in gelooft. Jezelf misschien? Of een God? Of de wereld? Deze week vertelt Anneke dat ze in liefde gelooft.

“Ik ben opgegroeid in de kerk en geloof dus eigenlijk al mijn hele leven in God. Maar naarmate ik ouder werd, begon ik steeds meer na te denken over waar ik dan echt in geloof. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik geloof in God, maar vooral ook in liefde! Ik denk dat we een opdracht van God hebben gekregen om lief te hebben, de mensen om ons heen, maar ook de wereld.

Als ik om me heen kijk zie ik veel kerken waarbij de liefde niet meer aanwezig is. We veroordelen mensen die niet geloven, of volgens ons zondig zijn. Ik denk dat dat niet onze taak is! Laat God maar oordelen, doe dat niet zelf. Jezus is er om ons genade te geven, en wij zijn er om onze naasten lief te hebben. Dat is in ieder geval wat ik geloof!”

Wat vind jij van Anneke’s kijk op geloven?

Wil je ook een keer vertellen waar je in gelooft? Stuur dan een email naar m.smit@alpha-cursus.nl