Ik ben een uniek persoon, toch?

Bijna zou je vergeten dat je in je hele leven meer dan miljoenen mensen passeert. Je eigen wereldje is vaak klein, maar als je goed om je heen kijkt dan valt je pas op hoeveel mensen er eigenlijk wel niet om je heen zijn. Zo liep ik vorig jaar door Londen en ik had nog nooit eerder zoveel mensen bij elkaar gezien. Ik was daar één van de duizenden mensen. Op dat soort momenten schiet dan wel eens de gedachte door mijn hoofd of ik wel zo uniek ben.

Ik ga er even vanuit dat het niet mogelijk is dat er een kloon rondloopt die er precies hetzelfde uitziet als ik, en daarnaast ook nog precies hetzelfde denkt. Als je er zo over nadenkt kun je zeker stellen dat je uniek bent. Maak maar eens een praatje met verschillende mensen en je zult zien dat iedereen een eigen, en dus uniek, verhaal heeft.

Wat mij zo nu en dan echter nog het meest bezig houdt is wat mij dan precies uniek maakt. Niet alleen in mening, maar onder andere ook in gedrag, uiterlijk en talenten. Dat is een proces waar je je hele leven mee bezig zal zijn. Want met de zoektocht naar wie je bent, ben je gelijk ook op zoek naar wat jou uniek maakt.

Ik denk dat je uniek bent en als je het mij vraagt moet je je daar ook naar gedragen. Wees geen kuddedier, maar vorm je eigen mening. Als jouw hele klas besluit iemand niet te mogen, bedenk je dan zelf eerst nog eens of dat terecht is. Dit geldt ook voor ‘wat in de mode is’. Een heel bekend voorbeeld zijn natuurlijk de alom bekkende UGG® schoenen. Er zijn mensen die deze schoenen kopen omdat ze vinden dat ze mooi zijn, en dat is meer dan prima, maar om ze te gaan dragen omdat je hele vriendengroep dat doet? Dat vind ik niet. Je moet het dragen om dat jij dat wilt, want dat is wat je uniek maakt.

Nu ik mijn visie hierop heb gegeven wil ik jullie vragen om eens bij jezelf te denken of je het hiermee eens bent. Vind je ook dat je uniek bent en wat maakt jou eigenlijk uniek?

 

 

Laura van EijkAuteur: Laura van Eijk
Leeftijd: 18 jaar
Website: www.lumostyle.blogspot.com

Laura zit momenteel in het examenjaar van VWO. Daarnaast werkt ze in een drogist, blogt ze, ze doet aan dansen, is gek op fotografie en film en houdt ook erg van fashion.

Geloof je dat er meer is? Ja, ik geloof daar in, maar niet als in een vorm van god of dergelijke!