Ik ben dankbaar

Af en toe is het goed om even te beseffen wat je allemaal hebt en waar je dankbaar voor bent. Door alle drukte om je heen sta je niet altijd stil bij het feit dat we het best goed hebben. Er is genoeg om voor te danken.

Je vrienden, goede gesprekken, een fijne avond sporten, je familie, muziek, de natuur, naar school of je werk gaan, ontspanning, en ga zo maar door. Je kunt eindeloos doorgaan met opnoemen van dingen waar je dankbaar voor bent. Elke dag weer kunnen we genieten van al het goede dat we krijgen.

Dankbaarheid is het blijde gevoel dat je krijgt als er dingen gebeuren die je waardeert. We leven in een wereld die God gemaakt heeft en elke dag opnieuw krijgen we de kans om van die wereld te genieten. Ik geloof dat al het goede dat we krijgen een geschenk van Hem is.

In de bijbel staat een verhaal over Jezus die tien mensen die huidvraat hadden genas. Huidvraat is een huidaandoening.

Lucas 17, vers 12 tot 19:

‘Toen hij daar een dorp wilde binnengaan, kwamen hem tien mensen tegemoet die aan huidvraat leden; ze bleven op een afstand staan. Ze verhieven hun stem en riepen: ‘Jezus, meester, heb medelijden met ons!Toen hij hen zag, zei hij tegen hen: ‘Ga u aan de priesters laten zien.Terwijl ze gingen werden ze gereinigd. Eén van hen, die zag dat hij genezen was, keerde terug en loofde God met luide stem. Hij viel neer aan Jezusvoeten om hem te danken. Het was een Samaritaan. Toen zei Jezus: ‘Zijn er niet tien gereinigd? Waar zijn de negen anderen? Wilde niemand anders terugkomen om God eer te bewijzen dan alleen deze vreemdeling?Hij zei tegen de Samaritaan: ‘Sta op en ga. Uw geloof heeft u gered.

Van de tien mensen die Jezus genas kwam er maar één terug om hem te bedanken voor het wonder. Jezus kan dat duidelijk niet waarderen. In ons leven zijn ook genoeg dingen om dankbaar voor te zijn. Dank jij God daar wel eens voor?

In bovenstaand lied hoor je zangeres Rachael Lampa. Ze zingt;

Ik ben gezegend
Vanaf het moment dat ik opsta in de morgen
Tot ik mijn hoofd weer neerleg, voel ik Uw nabijheid.
U zorgt voor mij als ik verdrietig ben,
Heer, voor al het goede en slechte…
U zegent mij

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.