Hoe zou Jezus daten?

Veel christenen dragen een armbandje met de afkorting WWJD, wat staat voor: What Would Jesus Do? Dit helpt hen om bij bepaalde dingen goed na te denken en een keuze te maken. Maar moeten we in alles wat we doen op Jezus lijken? Stel nou dat ik bij het daten volledig zou handelen als Jezus doet. Ik zie dat zo voor me.

Het is vrijdagavond en na lang wachten wil de vrouw van mijn dromen met mij op stap. We beginnen met een avondmaaltijd. Nadat ik netjes de deur voor haar heb open gehouden gaan we zitten en pak ik haar handen: „Laat ons bidden.”Uitgebreid zegen ik het eten en bid ik voor een fijne avond.

We bestellen een glas water wat ik direct in wijn verander. Vooraf nemen we wat brood met kruidenboter en ondanks dat er bestek ligt breek ik het brood liever. Zo ben ik dat namelijk gewend.

In de verdere maaltijd hebben we diepzinnige gesprekken over het leven en het hiernamaals. Al haar moeilijke vragen kan ik beantwoorden en ze is verbaasd over mijn wijsheid. Na het eten verplaatsen we ons naar de bioscoop waar we de film ‚Noah’bezoeken. Vooraan zit een man in een rolstoel, maar na mijn gebed kan hij gewoon tussen de andere bezoekers gaan zitten.

Ik ken het verhaal van Noach natuurlijk goed en ben verbaasd over de onwaarheden die in deze film verteld worden. Ik kan dat niet tolereren en wordt ontzettend boos. Iedereen jaag ik de zaal   uit en ik gooi stoelen omver. Weg ermee!

Nadat ik mijn daden heb uitgelegd begrijpt mijn droomvrouw een beetje waarom ik zo boos werd. „Als je het beter wilt begrijpen moet je Johannes 2: 13 tot 22 er maar eens bij pakken”zeg ik tegen haar. Ik neem afscheid met een zegen en hoop haar zondag in de kerk weer te ontmoeten.

Dit verhaal is natuurlijk lichtelijk overdreven en ik denk niet dat Jezus echt zo zou zijn. Ik denk echter wel dat Jezus een vrouw met respect en zorg zal behandelen. Hij zal haar een fijne avond bezorgen en veilig thuis brengen. Dat zijn dingen die wij, mannen, Hem zeker na mogen doen.

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.