Hoe kan ik geluk kopen?

Volgens veel van mijn vrienden kan je geen geluk kopen. ‘Money can’t buy happiness’, is dan ook een bekende uitspraak. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Ik koop regelmatig nieuwe kleren. Vooral voor schoenen heb ik een zwak. Van een nieuw paar schoenen ben ik best even gelukkig, zeker als ik ze voor het eerst aan heb. Als klein kind wilde ik nieuwe schoenen eigenlijk direct in de winkel al aanhouden, haha. Herkenbaar?

Maar uiteindelijk, echt gelukkig word ik er niet van. Soms droom ik er wel eens van dat ik de loterij win, want zoveel geld, daar moet je toch wel gelukkig van worden? Het blijkt juist vaak andersom te zijn. Ook acteur Jim Carrey zei ooit ‘ik hoop dat iedereen rijk en beroemd wordt en alles krijg waar ze van dromen. Dan merken ze direct dat dat niet het antwoord is’.

Toch zegt Michael Norton dat je met geld WEL geluk kan kopen! Hoe dan? Dat zie je in het filmpje.

Wat denken jullie? Kan je op de manier van Michael Norton inderdaad gelukkiger worden?

 

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.