Hoe kan ik bewijzen dat God bestaat?

Alpha Youth redactie
4 min leestijd
Waarom geloof ik eigenlijk?

Hoe kan ik bewijzen dat God bestaat?

Ik geloof dat er een God bestaat. Maar waarom? Dat kan ik eigenlijk niet zo goed bewijzen. Of toch wel?

Ik ben door mijn ouders opgevoed met het idee dat er een God is, en dat zijn zoon Jezus voor mijn zonden gestorven is. Ook werd mij vertelt dat de Bijbel het woord van God is, en dat wat er in staat dus waarheid is. Voor mij is geloven in God daarom een soort logica geworden (ook al heb ik ook wel mijn twijfels!). Als vrienden aan mij vragen waarom ik in God geloof probeer ik zijn bestaan dan ook vaak te bewijzen.

Ik pak de Bijbel erbij, en geschiedenisverhalen die over Jezus vertellen. Ik vertel ze alle wetenschappelijke feiten die ik ken over de Bijbel. Dan begin ik over hoe ingewikkeld mensen gemaakt zijn, en dat er wel een God MOET zijn die dat bedacht heeft. En toch… Toch geloven ze me niet.

En waarom zouden ze ook? De Bijbel is voor hen niet een boek waar ze in geloven, en dat mensen ingewikkeld gemaakt zijn… Ja, dat is ook best wetenschappelijk te verklaren. Bewijzen dat God bestaat is dan behoorlijk lastig! Ik vraag me daarom ook steeds meer af of we dat wel moeten willen.

Liefde

Volgens mij zit er niemand te wachten op betweterige christenen die wel even gaan vertellen hoe het zit. Maar wat dan wel? Ik denk dat een grote kracht van het christendom in liefde zit. Zorgen voor de mensen om ons heen, doen zoals Jezus dat deed, praten met diegene die gepest wordt, een zwerver bij je thuis uitnodigen, de natuur beschermen, eerlijk zijn, goed omgaan met geld en zo kan ik nog wel even doorgaan.

'Volgens mij is er maar één persoon geknipt voor die baan; God zelf.'

Want wie kan er uiteindelijk bewijzen dat God bestaat? Volgens mij is er maar één persoon geknipt voor die baan; God zelf. En daarom probeer ik te zijn zoals Jezus. Iemand die vooral liefheeft. En jij? Hoe bewijs jij dat God bestaat? Of: hoe bewijs jij dat God niet bestaat?

Denk jij dat God bestaat?

Onderzoek het bij Alpha Youth!