Of ik even wil helpen? Mij niet gezien!

Vaak is het veel makkelijker, sneller en handiger om aan jezelf te denken in plaats van voor een ander klaar te staan of een ander te helpen. Een bloemetje brengen naar je oma in ’t ziekenhuis? Daar heb je echt geen tijd voor. Je broertje helpen met wat huiswerk? Je hebt echt wel wat beters te doen. Even de afwasmachine uitruimen dan? Dat heb ik gisteren al gedaan, dus nee bedankt!

Maar wie is nou eigenlijk de belangrijkste van iedereen? Het is misschien moeilijk te geloven, maar jij en ik zijn het niet. Het is namelijk God, Hij die gestorven is voor alle verkeerde dingen die we doen. Voor alle keren dat ik teveel aan mezelf dacht in plaats van aan de ander.

Klaarstaan voor elkaar!

Te veel aan jezelf denken, egoïsme, is iets naars: het richt onbewust schade aan jezelf of de ander. Maar wanneer je goed bent voor de mensen om je heen, je soms vervelende broertje of de eenzame buurman, dan ben je goed voor God. Zoals Hij altijd voor jou klaar staat, zo mag jij klaarstaan voor de mensen om je heen. Wacht dus niet langer en help, verras en sta klaar voor de ander. Voor zoiets goeds hebben we wel tijd, toch?

“Help anderen en geef zonder iets terug te verwachten. Je zult er nooit – dat beloof ik plechtig – spijt van krijgen”

Bijbelboek Lucas 6:35