Hebben dromen een betekenis?

Ik wil het hebben over dromen, weet je wel, ’s nachts als je ligt te slapen, die dromen. Als ik eerlijk ben, ik onthoud mijn dromen zelden. En ja, aan de ene kant vind ik dat jammer. Ik zou best willen weten wat ik allemaal droom. Onthoud jij je dromen wel? Zo ja, zijn dat dan leuke dromen die je onthoudt? Of juist de minder leuke…

Een aantal jaar geleden had ik drie nachten achter elkaar dezelfde droom, vraag me nu niet meer waarover dat ging, écht geen idee meer. Maar ik vond dat zo apart dat ik drie keer hetzelfde droomde. Ik heb dat toen tegen iemand gezegd en diegene zei: ‘Je moet eigenlijk een notitieboekje naast je bed leggen, zodat je ze als je wakker wordt, ze op kan schrijven. Misschien is er wel een verband te vinden.’

‘Ik zou best willen weten wat ik allemaal droom’

Ik vond dat een beetje apart, of beter gezegd: niks voor mij. En eerlijk, nu vind ik het jammer, jammer dat ik het niet heb opgeschreven. Misschien had ik inderdaad wel verbanden gelegd.

Dromen over opa
Ik geloof namelijk dat God ook via dromen spreekt. Laatst had ik een droom over mijn opa. Hij is in maart overleden. Ik droomde over een feest waar ik hem zag. Wat het dan ook mag betekenen, ik geloof dat je die niet voor niets droomt. Klinkt misschien een beetje apart, maar God spreekt op heel veel verschillende manieren. Via de Bijbel, via mensen en dus ook via dromen.

Vind je dat moeilijk te geloven? Vond ik ook. Waarom ik dit geloof, is omdat ik dit in de Bijbel las: ‘God spreekt wel, op allerlei manieren, maar mensen merken het niet. Hij spreekt tegen mensen in hun dromen, als ze diep slapen of bijna wakker zijn. God geeft mensen raad in hun dromen en hij waarschuwt ze.’ (Job 33:14-17)

‘Hij luistert’

We merken het dus niet, niet altijd. Zou je wel willen dat je het merkt? Je kunt er altijd om vragen. Je kunt Hem altijd om hulp vragen.
Je mag bidden en je verlangens bij hem neerleggen.

Wil je meer weten over deze God? Kom langs op een Alpha – Youth!

Meer over dit onderwerp lezen?