Heb ik God echt nodig?

Net als vele anderen wil ik graag alles uit het leven halen. Optimisme uitstralen, ontdekken, ervaringen opdoen, mijn tijd goed besteden, mijn best doen op school en nog zoveel meer. Soms gaat alles als vanzelf en lijkt het alsof ik God eigenlijk niet nodig heb. Heb ik God echt nodig? 

Misschien herken jij je er wel in. Dat je graag heel veel wilt, dat je best tevreden bent met hoe het gaat, maar dat teruggaan naar Jezus zelf er ook wel eens bij inschiet. Dat je in slaap valt voordat je amen hebt gezegd, of dat je alleen wanneer het wat minder gaat met je zorgen bij God komt. Het is zo’n nacht waarop ik niet kan slapen. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad met lieve vrienden, maar voel me op de een of andere manier toch leeg van binnen. Een intense leegte, die ik niet kan opvullen met mijn eigen kracht. Ik voel me dan wel prima, toch voelt het alsof er ergens iets mist.

‘Een traan rolt over mijn wang’

Ik kijk naar buiten en zie een heldere sterrenhemel boven een lege straat. Met mijn gedachten kom ik bij God en ik merk dat de leegte plaatsmaakt voor een diepe warmte vanbinnen. Alsof God me thuishaalt, zoals hij in de gelijkenis met de verloren zoon ook deed. Ik voel een traan over mijn wang lopen en daarna volgen er meer. Het emotioneert me, dat God altijd evenveel van me blijft houden. Dat Zijn vaderarmen me voor de rest van mijn leven zullen blijven omhelzen. Ook als ik als verloren dochter zoveel fouten maak en allesbehalve perfect ben.

‘Hij accepteert ons: inclusief de fouten’

Aan Zijn voeten mogen we huilen. In Zijn sterke armen zijn we veiliger dan waar dan ook ter wereld. We mogen onze gedachten bij Hem uitwisselen, met Hem praten over hoe het gaat. Ik denk dat het de waardevolste gesprekken zijn. Want waar we niet altijd een concrete reactie krijgen, weet, voel en geloof ik dat Hij ons helemaal begrijpt. En dat hij ons accepteert, inclusief de fouten die we maken.

Ik kan nog zoveel leuke dingen doen, nog zoveel blogs schrijven of foto’s maken en nog zoveel optimisme uitstralen. Maar als ik mezelf niet oplaadt bij degene die me al zoveel heeft gegeven, verliezen al die dingen hun glans en zal de leegte voor altijd een leegte blijven.

Ken je deze God nog niet zo goed? Leer meer over Hem op Alpha – Youth!

Meer over dit onderwerp lezen?