In de Bijbel staat meer dan alleen regeltjes

Gods beloften voor ons

Ik vraag me wel eens af wat het voor nut heeft om in God te geloven. Brengt het niet alleen maar problemen en allemaal regeltjes waar ik me aan moet houden? Als je de Bijbel erbij pakt zie je echter dat God veel meer is dan regels. Hij belooft ons een heleboel dingen waar we heel veel aan hebben. Hier zijn acht van Gods beloften voor je op een rijtje gezet.

 • Roep God om hulp als het even niet meer gaat.
  Psalm 50:15: ‘Roep mij te hulp in tijden van nood, ik zal je redden, en je zult mij eren.’
 • Ooit komt er een tijd waarin we geen verdriet meer zullen hebben.
  Openbaring 21:4: ‘Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’
 • Geloof je in God? Hij zal je eeuwig leven geven.
  Johannes 5:24: ‘Waarachtig, ik verzeker u: wie luistert naar wat ik zeg en hem gelooft die mij gezonden heeft, heeft eeuwig leven; over hem wordt geen oordeel uitgesproken, hij is van de dood overgegaan naar het leven.’
 • Als je het even moeilijk hebt wordt je beloond als je standhoudt.
  Mattheüs 24:13: ‘Maar wie standhoudt tot het einde, zal worden gered.’
 • Ben je moe of heb je het zwaar? Je mag altijd bij Hem komen.
  Mattheüs 11:28: ‘Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.’
 • God luistert naar je!
  1 Johannes 5:14: ‘Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil.’
 • God heeft een plan met jouw leven.
  Jeremia 29:11: ‘Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.’
 • Waar je ook bent, God is erbij.
  Mattheüs 28:20: ‘En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

Heb je soms het gevoel dat God er niet is of dat Hij je niet hoort? Weet dan dat je God aan zijn beloften mag houden. Hij is een God van liefde en van trouw. Hij is eerlijk en betrouwbaar en dat verandert nooit. Hij zal altijd naar je luisteren en heeft het beste met je voor.

Geloof jij dat God zich aan deze beloftes houdt? Waarom wel of niet?

Meer leren over de Bijbel?

Doe mee met Alpha Youth!