God ziet je staan

Het feit dat ik eigenlijk niet zoveel voorstelde, was niet datgene wat me zo diep raakte. Nee, wat me zo raakte was dat God aandacht voor me heeft.

Het was een ongelooflijk koude avond, toen ik pas rond 12 uur ’s avonds thuiskwam, na een avond gezellig bij vrienden te zijn geweest. Iedereen sliep al, dus het was heerlijk rustig. Ik zette mijn fiets weg en wilde naar binnen lopen. Opeens keek ik omhoog, wat ik eigenlijk elke avond doe om te kijken of er sterren zijn. En ja, de hemel leek wel bezaaid te zijn met sterren! Ik zag er zoveel en begon te tellen, maar natuurlijk raakte ik de tel kwijt.

Toen besefte ik iets. Iets wat me diep raakte. Ik voelde me zó klein worden. Een minuscuul schepseltje in een enorm universum. En dat, terwijl ik mezelf altijd zo belangrijk vind. Mezelf vaak op de eerste plek zet. Eerst mezelf, dan de ander.

Het feit dat ik eigenlijk niet zoveel voorstelde, was niet datgene wat me zo diep raakte. Nee, wat me zo raakte was dat God aandacht voor me heeft. Dat Hij zo’n klein egoïstisch meisje in de gaten heeft. En niet alleen dat, maar ook dat Hij van me houdt. Terwijl ik zo vaak foute dingen doe of zeg. Terwijl ik zo vaak niet aan Hem denk. En toch ziet God me staan! Gaf Hij zelfs zijn eigen Zoon om te sterven voor mijn zonden, mijn verkeerde dingen. Zodat Hij nu tegen mij zegt: “Jij bent Mijn geliefde kind. Ik houd van je. Ik wil een relatie met je en jouw Vader zijn. Mijn liefde heb ik getoond in Mijn Zoon Jezus. En het enige wat jij nog hoeft te doen, is in Mij te geloven en Mij te volgen.”

Bizar hè? Dat God dat wezentje genaamd Paola ziet staan. Maar niet alleen Paola! Zijn liefde en aandacht gaan zo onvoorstelbaar veel verder dan wij denken. En op dit moment vraagt God het ook aan jou: “Wil jij Mijn kind zijn? Wil jij me volgen? Ik wil en zal jou al je verkeerde dingen vergeven, als je erom vraagt. Je krijgt er zoveel voor terug! Ik beloof je een eeuwig leven met Mij.”

“Geloof je in Mij? Ik zie jou staan!”