God, kan ik u wat vragen?

‘God, kan ik u wat vragen?’ ‘Natuurlijk! Dat mag altijd’, zegt God. ‘Waarom gebeurden er zoveel nare dingen vandaag?’ Lees dit verhaal en denk eens anders na over je slechte dag…

Ik: God, kan ik u wat vragen?
God: Natuurlijk!
Ik: Beloof me dat u niet boos wordt…
God: Ik beloof het.
Ik: Waarom liet u zoveel nare dingen gebeuren vandaag?
God: Wat bedoel je?
Ik: Het begon met dat ik me versliep en vervolgens wilde mijn auto niet starten.
God: Oke.
Ik: Toen ik lunch ging halen maakten ze de verkeerde bestelling, en dus moest ik heel lang wachten. Toen ik naar huis ging werd ik gebeld, maar net toen ik opnam viel mijn telefoon uit!
God: Hmhm…
Ik: En toen ik eindelijk thuis kwam wilde ik maar één ding; met mijn voeten in mijn nieuwe massage apparaat. Alleen, hij deed het niet! Niks ging goed vandaag… Waarom deed u dat?
God: Nou, vanochtend stond de doodsengel bij je bed… Ik heb toen één van mijn engelen gestuurd om met hem te vechten voor je leven. Ik heb jou daar doorheen laten slapen…
Ik: Oh…
God: Ik liet je auto niet starten omdat er een dronken bestuurder aankwam. Als je auto het wel had gedaan, had hij je aangereden. Je eerste lunch werd gemaakt door iemand die ziek aan het worden was, en ik wilde niet dat jij ziek wordt, ik weet dat je geen werkdagen kan missen nu.
Ik (beschaamd): Oke…
God: Je telefoon viel uit omdat de persoon aan de telefoon je kwaad wilde doen. Hij wilde de woorden die je zou zeggen verdraaien. Ik wilde je dat niet aandoen.
Ik (zachtjes): Ik snap het God…
God: Ohja, en dat massage apparaat? Die was niet helemaal goed. Als hij wel aan zou gaan zou alle elektriciteit eruit zijn geklapt. En ik denk niet dat je de hele avond in een donker huis had willen zitten.
Ik: Het spijt me zo God.
God: Je hoeft geen sorry te zeggen, leer om mij nog meer te vertrouwen 🙂 In de goede en in de slechte dagen. Twijfel niet aan mijn plan voor je dag, want het is altijd beter dan het plan dat je zelf hebt.
Ik: Ik zal het leren God, ik zal u vertrouwen en niet meer aan u twijfelen. En dankuwel voor vandaag…
God: Graag gedaan mijn kind. Ik hou ervan om voor mijn kinderen te zorgen!

Wat vind jij van dit verhaal? Kijk je nu anders tegen een slechte dag aan?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.