God en de magische formule

Subtiel verberg ik de voorkant van mijn boek. Waarom kiest mijn favoriete auteur altijd voor de vreemdste kaften? Nu lijk ik net een groot fan van moordlustige, Sci-Fi achtige fantasy verhalen. Dat valt allemaal best mee. Het boek bevat slechts de basis elementen van een fantasy boek. Schurken met evil powers, helden met good powers – je kent het wel. Wanneer het echter te magisch of toverachtig wordt, schrik ik vanzelf weg. Magie en christenen gaan vaak niet echt samen. Behalve tijdens tijd met God.

Wat? Combineer jij magie met God? Jep! Tot voor kort behandelde ik tijd met God als een soort magische spreuk. Geen mysterieuze paddenstoelen, sterrenstof of het haar van een eenhoorn. Wel een mix van elementen om God magisch te laten verschijnen. Als ik de tijd had, ging ik er eens goed voor zitten:

“Dus God, waar bent u vandaag? Wat wilt U dat ik doe? Zal ik eerst wat Bijbel lezen om vervolgens wat gedachten in mijn boekje te schrijven? Is dat de juiste volgorde? Of wilt U dat ik gelijk door ga naar gebed?”

Na 5 minuten word ik een beetje nerveus. “Hmm, tot nu toe hoor ik nog niks. U lijkt wel heel stil God. Zeg ik niet het juiste gebed? Moet ik eerst danken, dan belijden, dan vragen en dan weer danken? Laat ik dat proberen.”

En welja, weer 5 minuten verder. “Oke, ik hoor nog steeds niks. Ben ik op de verkeerde plek? Moet ik naar een stillere plek? Ergens buiten? Ja, dat is het. Misschien lukt het als ik maar lang genoeg naar de wolken staar. Dan zet ik ook nog gepaste achtergrondmuziek aan.”

Ga zo maar verder. Het is vermoeiend en eigenlijk nog een beetje dom ook. God zit niet in de hemel te denken: “Ojee, ik heb een heel belangrijke boodschap voor haar vandaag. Ik hoop maar dat ze de juiste dingen achter elkaar doet, zodat ik het haar kan vertellen”.

Hij is God. Hij wil mij in zijn nabijheid. Daar is geen magische formule of bijzondere routine voor nodig. Hoe en wanneer God dan spreekt? Daar ben ik nog niet over uit. In mijn Sci-Fi, fantasy boek had de hoofdpersoon een vergelijkbare kwestie. Hij vond maar niet de juiste manier om God’s krachten te zien. Zijn vriend zei toen: “Say you believe. Out loud. Shout it.”

Geen rare trucjes, alleen geloof en vertrouwen. Hoe zit dat in jouw tijd met God?

Deze post is geschreven door een Alpha – Youth content team member. Meer weten of ook teamlid worden? Lees hier meer.