Gemiste oproep van God?

Glimlachend zit ik op de bank. Mijn wangen warm, mijn lijf ontspannen. Gek om te bedenken hoe anders dat een uur geleden was. Toen had ik het eigenlijk maar koud en was ik gespannen, misschien zelfs wat bang. Ik had naar bed willen gaan, maar appte in plaats daarvan nog even een vriendinnetje. ‘Zullen we bellen?’

Ze reageert vrijwel direct. Mijn bezwaren van dat mijn beltegoed bijna op is, wappert ze weg, ‘Ik heb nog wel hoor!’ Nu zit ik hier met warme wangen. Bijzonder, om 42 minuten zo dichtbij elkaar te kunnen zijn, terwijl ze best een stukje verderop woont. Om naar elkaars verhaal te luisteren, naar haar rustige stem en haar adviezen. Om langzaam je spieren te voelen ontspannen. We bidden aan het einde van het telefoongesprek.

Glimlach blijft
‘Ik heb dit gemist,’ verzucht ik na het gebed, wetend dat ik haar op elk moment van de dag kan bellen als dat nodig is. Ik doe het alleen niet altijd. Voor we ophangen vertelt ze mij dat ze voor mij blijft bidden. Mijn glimlach blijft daarom nog even hangen. Het is laat, en ondertussen echt tijd om naar bed te gaan, maar ik realiseer me ineens iets.

 ‘God is niet ver weg, Hij is juist heel dichtbij’

Met God kan ik ook zulke mooie gesprekken voeren. Als ik gespannen ben, wil Hij dat ik me ga ontspannen. Als ik bang ben, geeft Hij me rust. Hij luistert naar mijn verhaal, geeft advies en zegt soms gewoon ‘Ik begrijp je, kom hier, dan krijg je een knuffel.’ Een knuffel die dus sowieso aankomt, iets wat via de telefoon nog wel eens problemen oplevert. God overstijgt dit telefoongesprek (sorry Esther, jij bent ook geweldig). God is niet ver weg, Hij is juist zo dichtbij.

Beltegoed nooit op
Ik verzucht zo vaak dat ik de gesprekken met Hem gemist heb. Terwijl ik misschien Zijn telefoontje wel eens over laat gaan zonder op te nemen. Ik weet dat Hij altijd beschikbaar is voor mij. En het allermooiste is, we hoeven er niks voor te betalen. Gods beltegoed is nooit op, in feite zegt Hij elke dag, ‘Zullen we bellen? Ik betaal wel.’ Alles wat wij hoeven te doen, is opnemen.

Vragen over wat bidden eigenlijk is? Hoe dat moet? Kom naar een Alpha – Youth bij jouw in de buurt!