Hoeveel likes heb jij? Niet belangrijk!

Toen we het stadion van de EO-jongerendag inliepen dacht ik bij mezelf: ‘Wat zou iemand, die nog nooit zoveel christenen bij elkaar heeft gezien, denken van ons allemaal? Allemaal mensen springend, juichend en zingend bij elkaar, allemaal voor God.’ En ja, misschien denken christenen die dit nog nooit gezien hebben ook wel van: ‘wat is dit…?’ 

Hoewel ik zelf niet meedoe, kan ik wel genieten van al die mensen die je ziet springen en dansen op muziek! Er waren namelijk super gave artiesten die erg mooie muziek maakte. Zoals: LZ7, For King And Country, Trinity en Planetshakers. Wat ik heel mooi vond was het nummer: ‘Shoulders’ van For King And Country. Hier het voorstukje van het liedje:

I look up to the mountains. Does my strength come from the mountains? No. My strength comes from God who made heaven and earth. And the mountains.’

Joram Kaat, de presentator, vertelde heel eerlijk over zijn Instagrampagina. Hij vertelde dat het aantal likes wat met hem deden. Dat hij daar gefocust op kan zijn. Dat doet mij wat, ik vind het cool dat hij dat eerlijk vertelde en ik herken het ook gelijk. Maar…waarom willen we likes? We doen er zelfs ons best voor! We staan in het perfecte licht onze outfits te showen en plaatsen foto’s van de bijzondere dingen die we meemaken in ons leven. En ja, daar willen we likes voor terug!

”Waarom willen we zo graag likes? We doen er zelfs ons best voor!”

Voor één Iemand hoeft dit allemaal niet. Die vindt je mooi zonder al die make-up, zonder al die effecten, zonder een cool leven. Je hoeft niet te bewijzen hoe leuk je leven is. Hij accepteert je zoals jij bent! Hoe gaaf en bijzonder is dat! Dan denk ik terug aan het nummer waar ik het net over had, die zegt dat God altijd bij ons is en dan snap ik heel goed de sfeer van dansende mensen die zich nergens druk over maken. Het is een gevoel dat je er mag zijn zoals je bent en daar wordt je vrolijk van!