Frankrijk-Portugal: wie is de échte winnaar?

Heb je het gezien? De finale van het Europees Kampioenschap 2016? Frankrijk tegen Portugal, een wedstrijd die tot de 120ste minuut spannend was! Wat waren ze allebei goed! De winst ging uiteindelijk naar Portugal, die zelfs zonder de sterspeler Ronaldo de wedstrijd wist te winnen. Aan het einde gebeurde er in het publiek iets bijzonders!

Eigenlijk is het voor de Nederlander niet zo spannend… maar misschien kun je nog even terugdenken aan het Wereld Kampioenschap van 2010, toen Nederland tegen Spanje in de finale stond. Wat hoopten we op de overwinning! Wat een feest zou dat zijn! En wat waren we teleurgesteld toen de Spaanse speler Iniesta in de 116de minuut tijdens de verlenging scoorde. Net zoals de Franse schrokken van speler Eder in de 109ste minuut.

Zou jij omkijken naar de verliezende tegenstander?

De Portugezen? Die hadden de avond van hun leven! Lekker feestvieren en juichen, dan denk je toch niet meer aan je tegenstander? Op veel plekken in Parijs ontstond er een grimmige sfeer, maar ergens op een plein ontstond een bijzonder moment. In het fragment van de NOS zie je dat het ook anders kan…

(Klik op het plaatje)

Schermafbeelding 2016-07-11 om 12.39.50

Hoe gek het misschien ook voor je klinkt, dit zijn de momenten waar God naar uitkijkt dat de mensen op de wereld doen: naar elkaar omkijken. Het kleine gebaar wat dit jongetje doet, kan van grootste betekenis zijn. Hij is eigenlijk de grootste held van de dag! Precies dit soort dingen die tegen de normale gang van zaken ingaan… die zijn het mooist en het meest bijzonderst! Zou jij hieraan denken wanneer je een finale wint?

‘Wat zou er gebeuren als we allemaal voorbeeld nemen aan dit jongetje?’

Misschien is vijanden een groot woord in het volgende stukje uit de Bijbel, maar dat kun je misschien wel  vertalen naar ’tegenstander’:) ‘Je moet van je vijanden houden. Wees goed voor de mensen die je haten. Spreek met respect over de mensen die je uitschelden. Bid voor de mensen die je slecht behandelen.(bijbelboek Lucas 6:27)

Wat zou er gebeuren als we allemaal voorbeeld nemen aan dat jongetje? De wereld zou dan sowieso een stukje minder ‘grimmig’ zijn! En misschien wel een stuk meer zoals de wereld bedoeld is…!

Roept dit vragen bij je op? Volg een Alpha – Youth bij jouw in de buurt!

Meer over dit onderwerp lezen?