Film recensie – The hunger games: catching fire

Hij is er eindelijk; de tweede Hunger games film! En wij hebben hem natuurlijk voor je gecheckt. Peeta en Katniss zijn de winnaars van de 74e Hunger games. Maar dat blijkt in ‘catching fire’ niet genoeg om een goed en veilig leven te hebben. De 75e Hunger games komen er namelijk aan…

President Snow is niet blij met de winst van Katniss en Peeta. Doordat zij hebben gewonnen is er hoop gekomen in de arme districts van Panem, er lijkt revolutie op komst te zijn… Om de revolutie de kop in te drukken wil president Snow maar één ding; Katniss moet dood! En dus besluit hij samen met de spelmaker dat de 75e Hunger games een speciale wordt; er zullen alleen winnaars van vorige hongerspelen meedoen. En dus is Katniss weer van de partij.

catching fire

‘Catching fire’ is eigenlijk nog spannender dan de 1e Hunger games film. Dat vonden wij in ieder geval wel. Katniss is veranderd in een stoere chick die alleen maar denkt aan overleven. Het einde kwam voor ons vrij onverwacht, en met een enorme cliffhanger! The Hunger games: catching fire is een film die je MOET zien. En daarna is het wachten op de laatste film… Hij kan voor ons niet snel genoeg komen!

 

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.