Film recensie: Freedom writers

Alpha Youth redactie
5 min leestijd
Must see!

Film recensie: Freedom writers

Stel, je gaat naar school, maar er is helemaal niemand die gelooft dat je het ooit af gaat maken. Sterker nog, je krijgt niet eens boeken, want dat vinden ze op school zonde van het geld. In de film Freedom writers zijn er 150 studenten die dit meemaken. En waarom? Omdat het erop lijkt dat hun toekomst op straat is...

Erin Gruwell komt met grote dromen naar Woodrow Wilson highschool. Ze heeft er vertrouwen in dat ze de studenten echt iets kan leren, maar ze had nooit kunnen verwachten dat het zo zwaar zou zijn! In de klas zijn jongeren uit allerlei landen, met allerlei achtergronden, en al op haar eerste dag ontstaat er ruzie tussen de groepen. De studenten lijken totaal niet geïnteresseerd in leren en Erin lijkt alles voor niets te doen.

Of is er eigenlijk iets anders aan de hand? Hebben de studenten eigenlijk alleen iemand nodig die juist wel in ze gelooft? En waarom weet niemand in de klas wat de holocaust is?

Recensie

Ik vond het een prachtige film, en dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het nog mooier. Het is bijzonder om te zien waar deze jongeren mee worstelen en wat het kan doen als er één iemand is die wel in je gelooft. Oja, de ‘echte’ freedom writers hebben ook een stichting die je kan volgen op Facebook.

Doe mee met Alpha Youth!