Jij bent vast de enige met dit probleem

Ben ik de enige? Loop jij weleens rond met die vraag? Ben ik de enige die dit denkt? De enige met deze vragen? Ben ik de enige met dit probleem?

Ik wel. Je denkt dat je de enige bent die iets overkomt. De enige die het op school niet naar zijn zin heeft. De enige die even niet lekker in z’n vel zit terwijl de rest van de wereld fluitend door het leven lijkt te lopen.

Amins ontdekking 
In september sprak ik Amin. Toen hij net begon aan Alpha – Youth dacht hij dat hij de enige was die veel meegemaakt had. Daardoor voelde hij zich een beetje eenzaam. Als een eilandje in de oceaan. Totdat hij met zijn Alpha – Youth op een avond over de streep deed, en hij erachter kwam dat er meer waren die net als hij niet de meest makkelijke jeugd hadden gehad. Hier lees je zijn verhaal.

Misschien herken jij je wel in Amins verhaal. Voel je je eenzaam in jouw situatie. Vraag je je af of jouw leven eigenlijk wel zin heeft. Of jij er wel toe doet. Martijn vroeg dat zich ook af. Hij staarde naar het plafond maar daar kwam het antwoord ook niet vandaan. Toch vond hij wel een antwoord op zijn vraag. Hoe hij tot een antwoord kwam verteld hij hier.

‘Hij draagt je er doorheen, maar zet je ook weer op de grond zodat je zelf verder kunt’

Wat de verhalen van Martijn en Amin vertellen is dat je niet alleen bent. Wat je ook meemaakt, waar je ook doorheen gaat, er is altijd iemand die je begrijpt. Soms zijn dat mensen, Jezus begrijpt je altijd. Hij heeft al de pijn in de wereld gezien en gevoeld, en koos ervoor om met ons mee te leven zodat we niet alleen staan in wat we meemaken. Hij draagt je er doorheen, maar zet je ook weer op de grond zodat je zelf verder kunt. Met Hem natuurlijk:)

Praat met mensen 
Ik begrijp dat het misschien klinkt als een mooi verhaal en dat jij je soms anders voelt. Ik voel dat ook wel eens. Pas nog dacht ik dat ik de enige was die Snapchat niet interessant vond, terwijl iedereen op school er helemaal in op leek te gaan. Ik had het gevoel dat ik een beetje buiten de boot viel. Totdat ik erachter kwam dat zo’n beetje iedereen van mijn leeftijd (23 jaar) en daarboven struggled met Snapchat. Wat ik doe als ik denk dat ik de enige ben die ergens mee zit, is erover praten met andere mensen. Dat helpt. Dan kom je er vaak achter dat je niet de enige bent, of kunnen mensen met je meedenken. De ideale omgeving daarvoor is Alpha – Youth. Daar kan je jouw verhaal kwijt, je vragen stellen en samen nadenken over de zin van jouw leven.

Kijk hier welke Alpha – Youth het dichtst bij jou in de buurt is.

Meer over dit onderwerp lezen?