Een lichtje zijn: wat het is en hoe jij het ook kunt zijn!

Een lichtje zijn, het klinkt voor christenen heel bekend, maar misschien is het dat voor jou helemaal niet! Ik leg je uit waar het vandaan komt, en hoe ook jij kunt stralen.

Verbonden zijn met Jezus is een mooi geschenk. Ik vind het geweldig dat we onze God zo kunnen en mógen groot maken, dat de mensen om ons heen, in ons, Zijn liefde kunnen zien.
Dat mensen in ons leven mogen ontdekken en kunnen zien wat God voor ons betekent en wat Hij met ons doet.

In de Bijbel staat: ‘Schitter als sterren aan de Hemel’ en ‘Sta op en schitter, je licht is gekomen.’ (Dit staat in het boek Jesaja, hoofdstuk 60 vers 1.)

Christenen zijn als sterren. Schitteren voor God, een lichtje zijn. Je laten verassen door God. Laten zien wat God Zijn plan met ons is. Dat is toch super?

Maar ook als het allemaal niet zo lekker met je gaat, dan nog steeds schitter je voor God als een ster en ook dan mag je naar hem toekomen om je zorgen bij Hem te leggen. Ook dan laat Hij je zien dat je een ster bent.

In het Bijbelboek Mattheüs hoofdstuk 5 vers 14 t/m 16 staat:

‘Jullie zijn het licht in deze wereld. Een stad op een berg is voor iedereen zichtbaar. Niemand zet een brandende lamp onder een emmer. Je zet een lamp juist hoog. Dan schijnt het licht voor alle mensen in huis. Zo moeten ook jullie een licht zijn en schijnen voor de mensen. Dan zien ze de goede dingen die jullie doen. En dan zullen ze jullie hemelse Vader eren.’

Jezus zegt hier al dat wij het licht zijn. Hij wil dat wij onze lamp hoog zetten, dat we over Hem vertellen. Het niet verborgen houden. Laten zien dat je schijnt door Hem. Want dan zien mensen de goede dingen.

Probeer dus een lichtje te zijn en te schijnen voor Hem.