Een klaagvrije-maandag

Gisteren, 7 september, was de klaagvrije maandag. (En dat nota bene op een máándag! De ironie.) Een ludieke manier om met zijn allen wat positiever in de maandag te gaan staan. Rachel schrijft er over.

Een leeg Word-document staart me aan op een regenachtige zondagmiddag, terwijl een grote kop thee mijn handen opwarmt. Ik wil iets schrijven, maar weet niet waar ik moet beginnen. Uit verveling open ik Facebook, waarop ik een notificatie ontvang. ‘Herinnering: u hebt morgen een evenement.’

Morgen, 7 september, is het volgens een Facebook evenement klaagvrije maandag. (En dat nota bene op een máándag! De ironie.) Een ludieke manier om met zijn allen wat positiever in de maandag te gaan staan. Ruim twintigduizend mensen zijn morgen aanwezig en proberen niet te klagen.

Het wordt een maandag met ongetwijfeld veel vreselijk nieuws, met nog meer of juist minder vluchtelingenopvang, mijn zus die naar Budapest vliegt voor haar studie, geklaag over het weer, en misschien nog meer gezeur over de spannende wedstrijd Nederland – Turkije die vanavond plaats zal gaan vinden.

Klachten op verschillende niveaus. Ik ontken niet dat de wereld eigenlijk een grote puinhoop is. Het vluchtelingendrama, de IS, en de foto van die Syrische aangespoelde peuter?

Die breekt mij ook.

En toch heb ik me opgegeven voor die klaagvrije maandag. In deze wereld waarin de ellende de overhand lijkt te nemen, denk ik dat het juist goed is om dankbaar te zijn voor hoe goed we het hier getroffen hebben. Dat we met zijn allen een dagje nog positiever zijn dan normaal en proberen zo min mogelijk te klagen. Dat we aan elkaar laten zien dat onze lichtjes nog branden. Want Gods genade heeft ons gered!

Dat Facebookevenement is natuurlijk maar voor één dagje. Maar ik denk dat het goed is als we met zijn allen onze lichtjes nog langer laten branden. Dat we blijven proberen om onze zegeningen te tellen, ook al begrijpen we soms niets van God en Zijn plan. En mochten je batterijen een keer opraken? Mocht je moedeloos worden van alles wat er om je heen gebeurt, in de wereld, bij vrienden, familie of bij jezelf?

Vergeet dan nooit dat God belooft dat Hij álles onder controle heeft. Altijd en overal.

‘When the power of Love is greater than the love of power, the world will know peace.’

Deze post is geschreven door een Alpha – Youth content team member. Meer weten of ook teamlid worden? Lees hier meer.