Een beeld van satan in de stad

Een beeld van satan in de stad, in Oklahoma city zou het wel eens werkelijkheid kunnen worden. Een groep satanisten uit New York heeft namelijk een ontwerp voor een beeld ingeleverd bij de staat, en ze hebben ook al de helft van het benodigde geld verzameld. 

satan beeld 2Het idee komt in een reactie op een beeld dat eerder is geplaatst. In 2012 is er namelijk een gedenkbeeld geplaatst voor de tien geboden, een christelijk beeld dus. Op dit beeld kwam een storm van protest, het zou namelijk onzin zijn om een christelijk beeld in een openbare ruimte te zetten. Volgens de satanisten moet dit beeld er dus ook gewoon kunnen komen, al willen ze er vooral mee laten zien dat de politiek in Oklahoma city volgens hen hypocriet is omdat een christelijk beeld zomaar geplaatst wordt, maar een beeld voor een andere religie niet zomaar getolereerd wordt.

“Het beeld is ontworpen om de ideeën van satanisten in Oklahoma city, en de rest van de wereld, te laten zien. Daar komt bij dat iedereen bij het beeld van satan op schoot kan gaan zitten, om inspiratie op te doen”, aldus een woordvoerder van de satanisten uit New York.

Wat vinden jullie hiervan? Hebben de satanisten gelijk? Moet elke ‘religie’ gelijk behandeld worden bij het plaatsen van een beeld?

 

 

Marit SmitAuteur: Marit Smit (webredacteur YA)
Leeftijd: 24 jaar
Hobby’s: Lezen, zingen, surfen op internet, winkelen, naar de dierentuin of de Efteling, volleybal.
Geloof je dat er meer is? Jazeker! Ik geloof in een God van liefde, een God die ontzettend veel om ons geeft.