Dromen van God

Spreekt God nog direct tegen ons vandaag de dag? De Bijbel, ook het Woord van God genoemd, is de grootste bron van Gods boodschappen.  Maar er zijn ook andere en meer persoonlijke manieren waarop Hij communiceert. Eén daarvan is dromen van God ontvangen.

In de Bijbel zijn diverse verhalen te vinden waar God door dromen heen spreekt. Vaak doet Hij dit om mensen te leiden en hen directie te geven in het leven. Daarnaast geeft Hij soms speciale openbaringen of waarschuwingen voor wat er gaat gebeuren. Een voorbeeld hiervan zijn de dromen van de Egyptische Farao in Genesis 41.  In zijn eerste droom ziet hij zeven mooie, vette koeien en zeven magere, lelijke koeien. De laatste groep koeien aten de mooie koeien op. Vervolgens droomde hij hetzelfde over zeven mooie, rijpe korenaren en zeven iele, verschroeide korenaren.  Uit verwarring haalt de Farao Jozef erbij, die door God heen dromen kon uitleggen. Jozef vertelt hem dat er zeven jaren van overvloed aankomend waren, gevolgd door zeven jaren van droogte.

Door deze dromen heen wilde God de mensen dus waarschuwen voor de toekomst.

Er zijn verschillende visies op of mensen nu nog dromen van God ontvangen. Sommigen geloven dat God alleen dromen gebruikte in het Oude Testament om tegen zijn mensen te spreken. Anderzijds ervaren nu nog veel mensen dat God hen iets wil zeggen door hun dromen. Hierbij gebruiken ze een aantal richtlijnen om te bepalen of het werkelijk een droom van God is. De meest belangrijke hiervan is dat de droom overeen moet komen met wat in de Bijbel staat. God zegt namelijk dat Hij zichzelf nooit tegenspreekt.

In mijn omgeving zie ik vaak dat mensen bemoedigd of aangestuurd worden door God in dromen. De volgende Bijbel tekst bevestigt voor mij dat God inderdaad persoonlijk tot ons wil spreken.

“God zal aan het einde van de tijd zijn Geest over alle mensen uitstorten, Uw zonen en dochters zullen Gods woorden spreken. Jonge mannen zullen visioenen zien en oude mannen bijzondere dromen hebben.” (Handelingen 2:17, HTB)

Misschien heb je zelf wel eens een bijzondere droom gehad. Denk jij dat God door dromen ook nu nog tot jou wil spreken?

 

 

ShannaAuteur: Shanna de Geus
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Muziek, creativiteit, met vrienden zijn.
Geloof je dat er meer is? Ja. Ik ben nog volop aan het ontdekken, maar ik geloof dat God er is.