Doe ik genoeg aan mijn geloof?

Vraag jij je weleens af of je wel genoeg aan je geloof doet? Misschien wil je God graag meer ervaren of zou je meer kennis willen hebben over de Bijbel. Hoe weet je eigenlijk of je genoeg doet aan je geloof? Kun je dat merken?

Zoals ik in mijn vorige blog heb uitgelegd: wij kunnen Gods liefde niet verdienen. We kunnen niets doen waardoor Jezus meer van ons gaat houden. Wat Hij het liefste wil is een relatie met ons. Een diepe band met jou persoonlijk! Dat is de basis van ons geloof. Bidden en bijbellezen zijn geen doelen op zich, maar helpen je om een band met God te hebben. Dat is het allerbelangrijkst!

‘Hij wil jou gebruiken voor goede dingen in de wereld’

Vanuit een relatie met God leren we steeds meer over God en ook over onszelf. Hij kan ons rust en wijsheid geven als het moeilijk is. Als we dicht bij Hem leven kan Hij zijn liefde aan ons geven en ons steeds meer gebruiken voor de goede dingen die Hij wil doen in de wereld. In het bijbelboek Hosea hoofdstuk 6 vers 6 staat: ‘Want liefde wil ik, geen offers; met God vertrouwd zijn is meer waard dan enig offer.’

Hoe ontstaat een vriendschap?
Door tijd met elkaar door te brengen! Dit geldt toch ook voor de band die je hebt met je vrienden en familie? Dus ook voor jouw band met God. Het is belangrijk om tijd met God door te brengen als je meer met Hem wil leven. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere band met God. Zoek uit welke manier van omgaan met God bij jou past. Er is geen foute manier, God heeft jou bijzonder gemaakt en wil op een unieke manier met je communiceren. Op een manier waarop Hij dat alleen met jou kan.

‘Met sommige vrienden is het hilarisch om te snapchatten’

Jouw reis met God
Met je vrienden kun je toch ook op verschillende manier tijd doorbrengen? Met sommige vrienden is het hilarisch om te snapchatten, anderen zie je het liefst in een groepje en andere vrienden liever een op één. Met de ene vriend ben je liever actief en met de ander is alleen praten genoeg. Zo is het dus ook met God. Laat je daarom niet gek maken door mensen die bijvoorbeeld drie uur eerder opstaan om te bidden. Dit is jouw reis met God waarin je steeds verder kunt komen.

Je hebt wel discipline nodig in je relatie met God. Het gaat erom dat je God de ruimte geeft om jouw karakter te bouwen, dat je steeds meer tot je recht komt als uniek persoon en steeds meer op Jezus zal gaan lijken. Dat betekent in het begin misschien dat je elke dag een stuk uit de Bijbel wil lezen.

‘Ik kan God niet meer wegdenken uit mijn leven’

Steeds minder moeite
Het geeft niet als dat een keer niet lukt natuurlijk, maar als je het een hele poos volhoudt wordt het een deel van je routine. Het wordt een gewoonte waar je steeds minder moeite voor hoeft te doen. Na een poos hoef je er niet eens meer over na te denken en gaat het automatisch, dat heb ik tenminste. Ik kan God na al die jaren niet meer uit mijn leven denken.

Het is dus niet de vraag: Doe ik genoeg aan mijn geloof? Maar de vraag die je jezelf mag stellen is: ben ik oprecht op zoek naar een relatie met God? Dan kun je, je misschien afvragen: hoe doe je dat dan? Een relatie met God hebben? In mijn volgende blog geef ik 10 tips: Hoe krijg je een relatie met God?

Meer over dit onderwerp lezen?