Dit kan je verwachten van het Alpha Youth-weekend

Fleur van Leeuwen
5 min leestijd
Het leukste onderdeel van Alpha Youth

Dit kan je verwachten van het Alpha Youth-weekend

Wow, dit is best spannend! Je hebt misschien net besloten om mee te doen aan Alpha Youth en dan hoor je nu ineens over een Alpha Youth-weekend? Geen zorgen, we leggen alles aan je uit. Want wat doe je eigenlijk op een Alpha Youth-weekend? En wat kost het? Na deze blog weet jij wat je te wachten staat.

Stel je voor: je bent halverwege je Alpha Youth, dan komt het grote moment in zicht – het Alpha Youth-weekend! Dit weekend is als slagroom op de taart, tijd voor gezelligheid én mooie gesprekken. Veel deelnemers omschrijven het Alpha Youth-weekend als het hoogtepunt van hun deelname aan Alpha Youth.

Thema van het weekend

Tijdens het Alpha Youth-weekend ga je aan de slag met de Heilige Geest. Denk je nu: ‘Eh, wie is die Heilige Geest dan?’. Je kunt deze blog lezen om alvast een voorproefje te krijgen van wie Hij is. Je krijgt de kans om de Heilige Geest goede te leren kennen want er zijn drie inspirerende inleidingen, de eerste twee gaan over de Heilige Geest: Wie is de Heilige Geest en wat doet hij? en Hoe kan je vervuld worden met de Heilige Geest?

Nu denk je vast: ‘er waren er toch drie?’ Klopt, er is ook nog een afsluitende inleiding: Hoe nu verder? Hier brainstorm je samen over de vervolgstappen in jullie persoonlijke reis. Geen paniek, het weekend bestaat niet alleen uit diepgaande gesprekken. Het is een mix van gezelligheid, inspirerende inleidingen en momenten waarop je je afvraagt of je ooit zo hard gelachen hebt!

Kleine groep

Tijdens het weekend kom je samen met je vaste kleine groep. Dit is het moment om dieper te duiken in de onderwerpen die je hebt besproken en samen jullie gedachten en ervaringen te delen. Denk aan het herbeleven van die ‘aha’-momenten, het delen van bijzondere verhalen en het uitpluizen van alles wat je hebt geleerd, met natuurlijk een flinke dosis gezelligheid!

Terug naar huis

Als je zondagmiddag naar huis gaat, zul je merken dat je niet alleen je koffer, maar ook je hart hebt gevuld, met nieuwe inzichten, een heleboel nieuwe vrienden en waarschijnlijk een paar extra kilo’s (dankzij al dat heerlijke eten). Dus, als je ooit de kans krijgt om mee te gaan op een Alpha Youth-weekend, grijp die dan met beide handen aan.

Wat kost het Alpha Youth-weekend?

De kosten voor het Alpha Youth-weekend kunnen per Alpha Youth een beetje verschillen. Bij sommige Alpha Youth’s wordt alles volledig gratis aangeboden – ja, je leest het goed: gratis!

Het kan ook zijn dat er een kleine bijdrage gevraagd wordt om de kosten voor je slaapplek, maaltijden en activiteiten te dekken. Maak je geen zorgen, dit is meestal een klein bedrag en je krijgt altijd vooraf een heads-up. Dus, of je nu op een gratis avontuur gaat of een klein bedrag betaalt, één ding is zeker: je gaat met een hoofd vol nieuwe ideeën en een hart vol plezier naar huis.

Elk Alpha-weekend is anders, wat je hierboven kon lezen is hoe het weekend meestal wordt gegeven! Soms lukt het niet om een heel weekend te plannen en is het een Alpha Youth-dag. Wil je weten hoe het Alpha Youth-weekend eruitziet bij jouw Alpha? Vraag dit dan aan jouw Alpha Youth-team. Nog geen Alpha Youth gevonden? Bij het cursusoverzicht vind je contactgegevens van de mensen die jouw Alpha Youth organiseren.

Vind een Alpha Youth bij jou in de buurt!