De goedheid van God

Tot die dag vertrouw ik op de goedheid van God, durf ik er van te dromen en houd ik hoop dat alles goed komt. Net als Martin Luther King…

1 oktober 2015 – Schietpartij in een school, Oregon: 9 onschuldige mensen omgekomen.

17 juli 2014 – Ramp mh17: 298 onschuldige mensen omgekomen.

9 september 2001 – Terroristische aanslagen in Amerika: 2.977 onschuldige mensen omgekomen.

1939 – 1945 – 2e wereldoorlog: 40.000.000 onschuldige mensen omgekomen.

Wat een ellende en oneerlijkheid… Ik hoef maar op het nieuws te kijken en de volgende onschuldige slachtoffers doen alweer hun aantrede. Ik kan er niet meer tegen. Deze wereld wordt geregeerd door de wraak en haat van dictators en trotse individuen. Zo is het in deze wereld toch ook niet bedoeld? Gelukkig ben ik geïnspireerd geraakt door iemand die ook heeft geleden onder de oneerlijkheid van de wereld. Maar toch had hij hoop en durfde hij te dromen. Zijn dromen kwamen zelfs uit, mede dankzij deze legendarische speech:

Ik heb een droom dat op een dag dit land zal opstaan en zal leven naar de ware betekenis van haar kern: ‘Wij beschouwen deze waarheden als vanzelfsprekend; dat alle mensen gelijk geschapen zijn.’ Dit is onze hoop, dat op een dag alle mensen de handen ineenslaan en de woorden zingen van de oude gospelsong: Eindelijk vrij! Eindelijk vrij! Dank God almachtig, wij zijn eindelijk vrij! – Martin Luther King.

Ik snap dat geloven in God moeilijk kan zijn. Vooral als je zoveel ellende om je heen ziet, want waarom gebeuren die dingen? Waarom is er zoveel oneerlijkheid? Misschien had je gehoopt de antwoorden op die vragen in deze blog te vinden, maar dan moet ik je helaas teleurstellen. Ik kan die vragen niet beantwoorden. Ook Martin Luther King had die antwoorden niet. Toch vertrouwde hij in de goedheid van God. Het enige wat ik je daarom kan meegeven is zijn eigen mening: God bestaat, God is GOED.

‘’ Want ik weet welke plannen ik voor u heb, ‘’ zegt de Here. ‘’ Met deze plannen heb ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven. ‘’

Uit de bijbel, het boek Jeremia, hoofdstuk 29 vers 11

Wauw, dit zegt God tegen ons! Hij weet welke plannen Hij voor ons heeft, en die zijn goed! Ik denk dat zijn belangrijkste plan is dat Hij op een dag zijn zoon Jezus terug zal sturen naar deze wereld. In de bijbel staat dat er dan een nieuwe hemel en een nieuwe aarde komt, waar geen ellende en oneerlijkheid is. Ik geloof dat die dag echt gaat komen. De dag waarin alle onbeantwoorde vragen er niet meer toe doen. De dag waarin ook wij bevrijd worden van alle ellende en dat ook wij mogen zingen: Eindelijk vrij! Eindelijk vrij! Dank God almachtig, wij zijn eindelijk vrij! Tot die dag vertrouw ik op de goedheid van God, durf ik er van te dromen en houd ik hoop dat alles goed komt. Net als Martin Luther King…

Foto: Lightstock