Is de dood het einde?

Eén van de dingen die mij erg aanspreekt in het christelijk geloof is de toekomst die voor me ligt. Ik weet dat ik op een dag dood ga, maar dat dat niet het echte einde is. Helaas gelooft niet iedereen dat.

Afgelopen week was ik bij een crematie van een vader die veel te vroeg overleden is. Een crematie vind ik nooit fijn, maar nu was dat het zeker niet. De familie zag dit einde als het definitieve einde voor deze vader. Hij is er niet meer.

Wat was het mooi geweest als de familie van deze overleden vader troost had kunnen halen uit het idee dat hij nu op een betere plek is. Nu zoeken ze troost bij elkaar en bij vrienden en dat is ook mooi en belangrijk. Ik wil ook zeker niet zeggen dat dat fout of verkeerd is, maar je kunt de dood ook anders ervaren.

Toen mijn oma een half jaar geleden overleed was de sfeer namelijk anders. Natuurlijk waren we als familie verdrietig dat we haar moesten missen. We hebben flink gehuild met z’n alles en we missen haar nog steeds. Maar het idee dat ze nu in de hemel bij God is gaf, en geeft nog steeds, zo veel troost. We zijn dankbaar dat we haar mochten kennen en hebben de hoop haar ooit weer terug te zien als wij ook in de hemel zijn.

Ik geloof dat het leven na de dood niet ophoudt. Ons lichaam houdt er mee op, maar we sterven niet echt. De dood is een soort tussenstation op weg naar een eeuwig en goed leven bij Hem.

In de Bijbel lees je in Johannes 11, vers 25 en 26:
Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.