Creatief en christen

Als mensen het christen zijn beschrijven, komt creativiteit waarschijnlijk niet als eerste woord naar boven. Toch is er een wereld vol van muziek, film, kunst, theater, verhalen en dans om ons heen. Het brengt levendigheid en plezier in onze levens. Deze vormen van creativiteit kunnen we ook uiten binnen ons geloof. Hoe werkt dat dan, creatief en christen zijn?

God zegt in de Bijbel dat wij naar Zijn beeld gemaakt zijn (Genesis 1:26).  De wereld toont God als de grootste artiest aller tijden. Kijk eens naar de schoonheid van de diverse soorten natuur, dieren en mensen om je heen. Het begin van de wereld, zoals beschreven in de Bijbel, moet een festijn van kleuren, vormen, geluiden, ideeën en creatieve kracht zijn geweest. Als we gemaakt zijn in het beeld van een creatieve God, schuilt er dus in een ieder van ons iets van deze creativiteit.

Toen ik het creatieve deel in mij ontdekte, wist ik dit niet gelijk te combineren met mijn geloof. Creativiteit in mijn ouders’ kerk kwam alleen in de vorm van kleurplaten op de crèche en pianomuziek bij aanbidding. Dit zijn op zich prima creatieve uitingen, maar er bleek nog zoveel meer mogelijk. Ik ontdekte dat God geprezen kan worden door allerlei vormen heen – zingen, schilderen, dansen, schrijven, ga zo maar door. Ik geloof dat hij dit alles in ons heeft gemaakt zodat we ons in Hem kunnen verblijden, alleen of samen met anderen.

Waar ligt jouw creatieve talent? Hoe denk jij creatief en christen zijn te combineren? Wees niet bang om te ontdekken of te falen. Je hoeft geen meester te zijn in schilderkunst of een held in gitaar spelen. Ik denk dat God geniet van alle creatieve uitspattingen voor Hem.

 

 

ShannaAuteur: Shanna de Geus
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Muziek, creativiteit, met vrienden zijn.
Geloof je dat er meer is? Ja. Ik ben nog volop aan het ontdekken, maar ik geloof dat God er is.