Het coronavirus: 3 dingen om te doen als je kerkdienst niet doorgaat

Het coronavirus heeft nogal grote gevolgen hè. Inmiddels is het advies: bijeenkomsten met meer dan honderd personen moeten worden afgelast. Mocht jouw kerk moeten besluiten om de zondagdienst niet door te laten gaan, dan hebben we hier wat zondagochtend-ideetjes voor je!

Om toch het ‘kerkdienstgevoel’ te blijven houden: roep je Alpha Youth-buddies bij elkaar (of als je nu geen Alpha doet een groepje vrienden) en kies een van de volgende dingen om te doen:

1. Creëer je eigen minikerkdienst!

Zing samen wat liederen (misschien kan iemand uit de groep wel wat begeleiden op gitaar of piano, of zet een worshipmuziekje op via Spotify of YouTube), lees een stukje uit de Bijbel en klets met elkaar over wat je hebt gelezen. Denk na over: wat heb ik gelezen? Wat blijft me bij? Wat kan ik hiermee in mijn leven nu? En aan het einde van de ‘dienst’ kun je met elkaar wat drinken en snacken. Of, als je dienst wat langer duurt, lekker samen lunchen!

2. Kijk een inspirerende film

Door de Alpha Youth Series ben je het misschien al gewend, samen filmpjes kijken. Waarom niet samen een inspirerende film kijken en er dan met elkaar over kletsen. Een filmavondje, maar dan in de ochtend! Gooi er een Alpha Youth-sausje overheen, et voila! Praat met elkaar over wat je aansprak in de film, wat je er misschien wel van geleerd hebt, of er iets is wat je kunt toepassen in je eigen leven … Hier heb je een voorbeeld van zo’n inspirerende film en wat je eruit kunt halen.

3. Doe de Prayer Course

De Prayer Course is – je ziet het al aan de naam – een cursus over gebed! Het werkt net als Alpha, met filmpjes. Je kijkt samen een filmpje over een bepaald onderwerp en praat er vervolgens met elkaar over. We hebben speciaal voor deze situatie met het coronavirus de cursus beschikbaar gesteld voor kerken en iedereen die er wat mee kan. Alle filmpjes en werkbladen kun je nu hier downloaden.

Mocht je vragen hebben, of nog ergens over willen kletsen, stuur ons DM op Instagram of een mailtje!