Blogwedstrijd: Suzanne Eikelboom

Deze week kan je stemmen op de blogs die ingezonden zijn voor de blogwedstrijd. Elke dag lees je een blog van één van de finalisten. Vandaag lees je de blogpost van Suzanne Eikelboom.

We will always be royals

Ogenschijnlijk gedachteloos kijk ik naar buiten, terwijl ik een slok van mijn koffie neem. Het nummer ‘Royals’ van Lorde staat op repeat in mijn hoofd. Een vriendin van me zong dit nummer vanmorgen en sindsdien is het geen seconde uit mijn hoofd geweest. De zangeres zingt dat we nooit royals zullen zijn: dat leven is simpelweg niet voor ons weggelegd. Ik denk aan mijn eigen leven, alles wordt steeds duurder en mijn inkomen lijkt steeds minder te worden. Veel spaargeld heb ik niet, ik moet soms echt een balans maken. Nee Lorde, zo royaal heb ik het inderdaad niet. 

Toch is er iets in dit nummer wat me irriteert. Het lied typeert de materialistische levenshouding van tegenwoordig. Zonder geld zijn we kennelijk niet zoveel waard. Sinds wanneer zijn wij zo kortzichtig geworden? Sinds wanneer hebben we zo’n pessimistisch zelfbeeld? Er is een boek met eeuwenoude wijsheden en waarheden, die mij iets heel anders vertelt:

“Jullie zijn nu geen slaven meer, jullie zijn kinderen van God en als zijn kinderen zijn jullie erfgenamen, door de wil van God.”(Galaten 4:7).

Dat geeft een heel ander perspectief dan de popmuziek ons biedt. Wij mogen onszelf kinderen noemen van de hoogste God en Koning, Schepper van hemel en aarde. Hoe gaaf is dat?! Plotseling zie ik geen arme student meer, maar een koningskind. Plotseling zie ik geen product van jarenlange evolutie, maar een perfect bedachte creatie. Wij zijn kinderen van de grote Koning, geen geld en geen aardse machten kunnen ons in waarde doen verminderen. Niks kan ons scheiden van Zijn grote liefde! (Romeinen 8:38, 39).
Rijkdom en luxe lijkt nu misschien een doel, maar God wil ons een grotere rijkdom schenken!
Durf jij Hem op de troon te laten zitten? Mag Hij de Koning zijn in jouw leven? Want dan zul je altijd royal zijn, door Hem die alles overwonnen heeft. Dat leven heeft God voor jou weggelegd!

Wil je de andere blogs lezen? Of stemmen op je favoriet? Klik dan hier.