Blogwedstrijd: de finale!

Een maand geleden zijn we met de blogwedstrijd begonnen, en we hebben een heleboel fantastische inzendingen gekregen! Maar nu is het moment van de waarheid aangebroken; de finale… We stellen de top 6 graag aan je voor.

merykost

MERY KOST
Mery is 17 jaar en zit in het 1e jaar van de opleiding journalistiek. Niet zo gek dus dat ze zo leuk kan schrijven! Mery: “Voor mijn opleiding schrijf ik ook blogs. Ik merkte al na mijn eerste blog dat mijn hart echt bij schrijven ligt en de reacties om mij heen waren erg positief.”

“Mijn blogpost gaat over een persoon die voor de trein is gesprongen en hierdoor rijden er geen treinen van Ede-Wageningen naar Utrecht. Overal hoor en zie je de bekende, negatieve reacties. Maar één jongen vertoont toch een andere reactie… De reactie van de jongen maakte veel indruk op mij en ik wilde hem daarom graag met de wereld delen.”

Wat Mery met de Ipad gaat doen als ze wint? “Misschien klinkt het heel nerdy, maar ik zou hem zo instellen dat ik hem mee naar school kan nemen en ook echt goed kan gebruiken. Ik heb een zware HP laptop, een Ipad is dus een stuk praktischer!”

Voor Mery’s weblog klik je hier.

suzanneeikelboom 

SUZANNE EIKELBOOM
Suzanne wordt over een paar weken 20, ze studeert communicatie in Ede. Ze heeft wel eens eerder blogs geschreven, maar dat is lang geleden. Niets van te merken, want haar blog over het liedje ‘Royals’ is superleuk!

“Door deze blog wil ik deze jongeren laten weten dat ze geweldig zijn zoals ze zijn: als kind van de hoogste Koning ben je zoveel waard! Ook al heb je geen roem of geld, ook al ben je niet de beste van de klas en zie je er niet uit als de modellen op magazines: niets en niemand kan Gods kinderen in waarde doen verminderen.”

Suzanne vind het vooral leuk om mee te doen vanwege het bloggen. “Eigenlijk doe ik vanaf de eerste letter mee om voor Youth Alpha te mogen bloggen!”

sharonvanderwerf

SHARON VAN DER WERF
Sharon is 19 en studeert journalistiek in Utrecht. Sharon herken je misschien wel, want ze schrijft al vaker blogs voor Youth Alpha! Ze schrijft ook voor haar eigen blog.

“Ik heb over neknominaties geschreven omdat ik tegen het spelletje ben: het gaat de verkeerde kant op, er zijn zelfs al mensen aan het spelletje overleden. Ik vond dit zo schokkend toen ik dat hoorde, dat ik dat aan het licht wilde brengen.”

Sharon gaat iets bijzonders doen als ze de Ipad wint; “Wordfeud downloaden! Ik ben nog steeds verliefd op het online Scrabble spelletje, en vind het zonde dat dat bijna niet meer gespeeld wordt. Daar ga ik verandering in brengen!”

Wil je Sharon’s blog zien? Klik dan hier.

Rachel Stoffelsen

RACHEL STOFFELSEN
Rachel is 16 jaar en zit in 4 VWO. Haar blog gaat over het (overmatige) gebruik van smartphones en over hoe ze zichzelf daar op betrapt. 

“Zelf word ik regelmatig door mijn moeder en zus gewezen op ”dat stomme schermpje”, bijvoorbeeld als ik ergens afwezig op reageer terwijl ik op m’n telefoon zit. Om eerlijk te zijn moet ik ze daar wel gelijk in geven. Toen ik in de trein zat en om me heen keek zag ik dat ik niet de enige was.”

Als Rachel de Ipad wint gaat ze er als eerste al haar foto’s, muziek en leuke apps op zetten.

amberbakkeren

AMBER BAKKEREN
Amber is bijna 22 jaar, en ook haar ken je misschien al! Amber schrijft al regelmatig voor Youth Alpha. Amber heeft geschreven over haar vader die ziek is en daardoor nu thuis zit. 

“In die tijd dat dit gebeurde en de diagnoses werden vastgesteld, woonde ik niet meer thuis. Ik beleefde veel dingen op afstand en dus op een heel andere manier dan bijvoorbeeld mijn broertje of moeder. Ook veel intenser als ik wel weer eens thuis was. Ik vond het echt heel lastig om te zien dat mijn vader momenten had waarop hij volledig kon instorten en de rollen waren omgedraaid: dan moesten ik of mijn broertje hém knuffelen en moed inspreken!”

Als Amber wint en de Ipad mee naar huis mag nemen… Dan gaat ze als eerste de site vn Youth Alpha bekijken! “En daarna meteen weer nieuwe blogs schrijven ;).”

Amber heeft ook een website. Klik hier om die te zien.

evaaalbers

EVA AALBERS
Eva is 22 jaar en is de voorzitter van haar studentenvereniging in Den Haag. Ze studeert Voeding & Diëtetiek. Ze schrijft over de mooie dingen van het leven.

“Deze blog ontstond heel spontaan toen ik een keer in de trein zat. Mensen kunnen soms zo zeuren en klagen. Dan denk ik: kijk eens om je heen naar alle kleine knipoogjes van God en geniet daarvan.”

Eva zou met de Ipad als eerste Pinterest installeren en lekker op de bank kruipen. “Lekker het internet afstruinen naar allerlei leuke & creatieve ideeën om mijn vrije tijd mee te vullen. En ik zou er een leuk hoesje bij kopen of maken!”

 

Klik op je favoriet voor een directe link om op ze te stemmen! Meer zien? Klik dan hier.