Bidden voor de vervolgde christenen

Als christen heb ik het niet slecht in Nederland. Ik kan gaan en staan waar ik wil, kan elke zondag naar de kerk, heb meerdere bijbels en kan zonder moeite mijn geloof beleven. Ik besef me niet altijd dat dat best bijzonder is. Heb je wel eens van vervolgde christenen gehoord?

Iedere avond lezen wij na het eten de bijbel aan tafel. Na afloop daarvan bidden we voor vervolgde christenen. Dit zijn christenen die het heel zwaar hebben door hun geloof. Hiervoor hebben we een speciale kalender van Open Doors, een organisatie die deze vervolgde christenen helpt. Op die kalender staat voor iedere dag een gebedspunt. Dan bidden voor christenen uit India, Noord-Korea, Irak, Pakistan, China, Nigeria en nog veel meer landen.

De christenen uit die landen heb het vaak ongelooflijk zwaar. Wanneer anderen ontdekken dat zij christen zijn komen ze in strafkampen of in de gevangenis, ze worden ontvoerd, mishandeld en soms zelfs vermoord en ze worden verstoten uit hun familie en vriendengroep. Je kan je bijna niet voorstellen dat mensen zulke erge dingen aangedaan wordt omdat ze in iets anders dan de rest geloven.

Daarom vind ik het belangrijk om te bidden voor deze mensen en ik geloof ook dat dat helpt. De mensen in die landen weten dat er voor ze gebeden wordt en daar halen ze kracht uit om door te gaan, ondanks de vreselijke dingen die ze meemaken. Op de site van Open Doors staan een aantal reacties van die vervolgde christenen:

“Ik weet dat er mensen in het Westen zijn die voor mij bidden”, aldus een man uit het Midden-Oosten als antwoord op de vraag hoe hij het volhoudt onder vervolging.

“Alleen al de wetenschap dat er door jullie wordt gebeden, geeft de gelovigen in Noord-Korea hoop en kracht, zegt onze contactpersoon in Noord-Korea.

“Broeders en zusters uit de hele wereld: bedankt voor jullie gebed, jullie brieven en jullie medeleven. We realiseren ons dat we niet alleen zijn, broeders en zusters. Het Lichaam van Christus staat achter ons. Aldus Eti, Rebekka en Ratna uit Indonesië.

“Ik wil elke broeder en zuster bedanken voor hun medeleven met ons gezin. Mijn dochter is zo blij met de kaarten. Ik wil de kinderen bedanken die voor haar bidden. Blijf ons in uw gebeden gedenken, Walter Masih uit India.

“Ik wil iedereen bedanken die voor mij gebeden heeft. Ik voel echt de kracht door jullie gebeden in de gevangenis. Dit sterkt mijn geloof, ds. Rinaldy Damanik uit Indonesië.

Deze reacties geven aan hoe belangrijk het is om te bidden voor de vervolgde christenen. Laten we aan God vragen of Hij er voor deze mensen wil blijven zijn en voor hen wil zorgen. Vind jij het ook belangrijk dat er voor deze mensen gebeden wordt? Op deze site kun je de gebedskalender downloaden.

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.