Bidden op de fiets

De standaard houding om te bidden is vaak met de handen gevouwen en de ogen dicht. Voor het slapen gaan soms zelfs even op de knieën. Maar maakt de houding waarin je bidt echt iets uit? Je kan toch ook bidden op de fiets?

Dat doe ik eigenlijk best vaak! Op sommige dagen is het moment dat ik naar school fiets het enige ‘rustmoment’van de dag. Dan kan ik even niet op mijn telefoon en heb ik niks beters te doen dan simpelweg mijn benen heen en weer bewegen. Een ideaal moment om even contact met God te hebben.

Ik bid dan niet lang. Vaak zijn het schietgebedjes of deel ik gewoon mijn gedachten met God. Voor mij werkt het om op die manier te vragen of Hij bij mij wil zijn. Misschien werkt dat voor jou niet en heb jij een veel handiger moment om even te praten met Hem. Dat kan in de bus of de tram zijn of voordat je gaat eten.

‘Regelmatig val ik in slaap’

Het is natuurlijk waar dat je met je ogen dicht geconcentreerder bidt, maar op de fiets werkt dat niet en ik moet zeggen dat als ik dat in bed doe ik regelmatig in slaap val. Maar volgens mij hoeven we niet vast te zitten aan de uiterlijke tekenen van bidden.

God is blij als je met Hem praat en of dat nou op de fiets, in de bus, in je bed, onder de douche, op de wc of in de kerk is, of je staat, ligt, zit, of wat dan ook, dat maakt Hem echt niet uit. Als het maar vanuit je hart komt!

Ben jij benieuwd wat bidden precies is? Of er wel een God bestaat? Doe een Alpha en discussieer met leeftijdgenoten! Klik verder om te kijken waar er eentje bij jouw in de buurt zit!

Meer over dit onderwerp lezen?