‘Een jaar NIET studeren, was de beste studie van mijn leven’

Hoe kies ik de juiste studie? Waar ben ik goed in? Wat nou als ik de verkeerde studie kies? Deze vragen spookten door mijn hoofd toen de eindexamens bezig waren. Het is DE belangrijkste keuze in het leven. Of… lijkt het de belangrijkste keuze in het leven?

In dat geval heb ik behoorlijk ‘gefaald’ in het begin. Want tijdens de uitreiking van mijn diploma zei mijn mentor: ‘Marjolein denkt erover om Journalistiek te gaan doen. Nou, dat is wel een spannende keuze, want Marjolein is best een verlegen meisje. En voor zo’n studie moet je niet verlegen zijn.’

Beduusd stond ik als 17-jarige met mijn diploma weer buiten. Moest ik dan toch iets anders gaan doen? Toen koos ik er inderdaad voor om NIET journalistiek te gaan doen maar een tussenjaar te volgen (op de EH). Daarna ging ik alsnog journalistiek studeren en het was geweldig, zelfs voor een verlegen meisje.

‘Ik leerde dat er nog iets veel belangrijkers is dan de juiste studie kiezen’

Heb ik dat ene jaar dan vergooid? Nee, helemaal niet. Juist een jaar niet studeren, was de beste beslissing van mijn leven! Ik leerde daar dat een studiekeuze in het leven wel heel belangrijk is. Maar dat er iets is wat nog veel belangrijker is: nadenken of ik geloof in God of niet. Want ja, we zijn geneigd om alleen maar met de dagelijkse vragen bezig te zijn. Maar wanneer nemen we nou tijd om over de grote levensvragen na te denken?

Waar geloof jij in? Denk jij dat God bestaat? Waarom denk je dat dan? Hoe denken anderen daarover? Ik raad je aan om daar eens tijd voor te nemen om hier met anderen over te sparren. Weet je waar dat goed kan? Natuurlijk kan dat op de EH. Maar als je niet een tussenjaar wilt doen en nog niet bekend bent met christelijke geloof, raad ik je aan om een Alpha – Youth te gaan doen! Daar worden alle basics uitgelegd en kun je ook jouw mening geven!

Lees hier meer over wat dat precies is!

Enne…Succes met kiezen! Je kunt het! Vergeet er niet voor te bidden 😉

Meer over dit onderwerp lezen?