Bestaat God ook als ik niet geloof?

Ik geloof dat God bestaat, omdat ik geloof. Maar wat als ik niet zou geloven, bestaat God dan ook nog gewoon of is het dan allemaal niet meer zo gewoon als nu?

Het is moeilijk voor te stellen hoe mijn leven eruit zou hebben gezien als ik niet gelovig zou zijn geweest. God is zo groot, voor mijn gevoel kun je, hoe graag je ook zou willen, niet om Hem heen. Sommige mensen zullen dit niet vinden en dat respecteer ik ook.

Toch ging ik me verdiepen in de vraag: ‘Bestaat God ook als ik niet geloof?’

Moeilijke vraag, moet ik eerlijk toegeven, maar ik wilde er graag over nadenken. Ik geloof dat God bestaat, omdat ik geloof. Maar wat als ik niet zou geloven, bestaat God dan ook nog gewoon of is het dan allemaal niet meer zo gewoon als nu?

Het eerste waar ik aan denk is, wat ik zelf zou vinden van de christelijke mensen. Als ik naar school ga, zitten er jongens en meiden in de bus die naar een reformatorische school gaan. Ik vind hen persoonlijk soms heel brutaal. Ik verbaas me er soms echt over. Hoe ze tegen andere mensen doen of hoe ze de bus achterlaten met bijvoorbeeld chips op de grond. Laatst vloog er nog een blikje door de bus heen…

Geen christen

Hoe zou ik daar over denken als ik geen christen was geweest? Zou ik dat dan cool vinden of zou ik dat dan ook gewoon belachelijk vinden? Misschien denk ik dan bij mezelf van: ‘En dat soort mensen noemen zichzelf de échte christenen?’

Er zijn natuurlijk niet alleen die mensen, er zijn ook mensen die wél het geloof uitstralen en die wél laten zien dat God er is, misschien wordt je daar als niet-christen wel door geïnspireerd en wil je er zo meer over te weten komen.

Als ik niet zou geloven, zegt dat natuurlijk niet dat er niemand meer gelooft.
Er zijn nog zoveel mensen die dan nog wel geloven en die nog wel de liefde van God ervaren, die nog wel laten merken dat Hij er is.

Dus, als ik niet geloof, dan bestaat God ook nog en dat vind ik super gaaf!
Als ik een niet-christen zou zijn, zou ik veel vragen hebben over verschillende dingen. Ik weet van mezelf dat ik het heel fijn vind om dan met mensen te praten. Dus schaam je niet en loop naar iemand toe die je vertrouwt, want dat is heel belangrijk. Diegene wil jou vast antwoorden geven op je vragen!