Waterglijbanen en gouden straten

Bestaat de hemel?

Voor even voelt het alsof ik in de hemel ben. Na een jaar studeren heb ik vakantie en mijn vriendin en ik gaan naar het Tikibad in Duinrell Wassenaar. Nadat we alle glijbanen afgeroetsjt zijn besluiten we om even te genieten van het warme bubbelbad. We komen helemaal tot rust. Wat is dat fijn!

Het laat me nadenken over hoe de hemel eruitziet. Ik hou heel veel van eten en van voetbal, zou dat daar ook zijn? Zien we onze overleden familie en vrienden terug? Misschien is het een groot paradijs, zoals het Tikibad, waar je je de hele dag kunt vermaken met alles wat je leuk vindt. Een soort Willy Wonka’s chocolade fabriek.

'Ik hou van eten en voetballen: zou dat ook in de hemel kunnen?'

Gouden straten

In de bijbel staan een aantal dingen over de hemel. Er staat dat het een stad met gouden straten is. Dat het er nooit nacht is en er geen leugens zijn. We mogen God daar eren en aanbidden.

Ik vind die bijbelse informatie best algemeen en hoe de hemel precies zal zijn weet ik dus niet, maar ik geloof wel dat we het enorm goed zullen hebben. Je hoeft je daar geen zorgen meer te maken over school, werk of je uiterlijk. Er is geen ziekte, pijn en onzekerheid, alles is goed.

Tikibad 2.0

Misschien is het wel een Tikibad 2.0 of misschien lijkt het er niet eens op. Eigenlijk maakt het me niet uit. Ik zie er naar uit om voor altijd samen te zijn met God en met alle mensen waar ik van hou. Wat is dat fijn.

Wat denk jij over de hemel?

Praat erover bij Alpha Youth!