Ben jij klaar voor Jezus’ terugkomst?

21 december 2012. Het had het einde van deze wereld moeten zijn. Tenminste, dat dachten de Maya’s. In de geschiedenis hebben al veel mensen hét einde aangekondigd, maar voorlopig zijn we er nog.

Wanneer het einde van deze wereld precies is weet ik niet. Ik vind het ook niet zo interessant. In de bijbel geeft Jezus daar wel een aantal aanwijzingen voor en het zou zomaar kunnen dat het einde inmiddels in zicht is.

Wat ik wel zeker weet is dat Jezus bij het einde van de tijd zal zijn. Dat moment wordt ook wel de ‘dag des oordeels’genoemd. Op die dag zal iedereen die in Jezus gelooft voor altijd bij Hem mogen wonen.

Voor die dag komt zijn er nog dingen die ik wil doen. Ik zou graag willen trouwen en kinderen krijgen en genieten van de mooie dingen op aarde. Ook zou het wel leuk zijn als Oranje een keer wereldkampioen wordt en ik wil nog genieten van vakanties in verre landen.

Maar is het wel goed om die dingen zo graag mee te willen maken? Als Jezus komt wordt namelijk alles veel beter. Dan is dit soort aards geluk niet meer belangrijk en mogen we ons opmaken voor een hemels feest. Daar kunnen onze vrijdagavondfeestjes en zonvakanties echt niet tegen op.

Jezus komt niet op een moment dat het ons uitkomt. De bijbel zegt dat hij zal komen als een dief in de nacht. Op zo’n dief ben je meestal niet goed voorbereid. Daarom moeten wij ervoor zorgen dat wij wel altijd klaar zijn voor Zijn terugkomst.

Ben jij daar al klaar voor of zijn er nog dingen die je moet doen? Heb jij al de keuze voor Hem gemaakt, zodat je mee kunt vieren in Zijn grote feest?

 

 

Tim BosmanAuteur: Tim Bosman
Leeftijd: 21 jaar
Hobby’s: Voetbal, Facebook, met vrienden zijn.
Welke levensles wil je iedereen meegeven? A winner never quits, quitters never win.
Geloof je dat er meer is? Ja zeker. Ik geloof in een God die altijd bij me is en voor me zorgt.