Ben ik vergeven?

Meestal ben ik me bewust van mijn fouten. De ene fout is iets erger dan de andere, maar soms denk ik: ’Dit keer heb ik het echt verknald’. Ik weet dat ik als mens nooit perfect kan zijn en ik weet dat God desondanks toch van mij houdt, maar ben ik echt helemaal vergeven?

Vaak voelen zonden aan als een zware last op je schouders, ze lijken zich soms alleen maar op te stapelen. Op het punt dat het ondraagbaar wordt, voel ik me niet waardig genoeg om naar God te komen en om vergeving te vragen.

‘Ik twijfel aan Gods genade’

Ik twijfel op zulke momenten aan Gods genade, maar Gods woord zegt in Romeinen 3:23-24 ’Want alle mensen doen verkeerde dingen. Daardoor leeft niemand dicht bij God. Maar God wil de mensen redden, zomaar, voor niets. Hij vergeeft de zonden van iedereen die gelooft in Jezus Christus. Zo goed wil God voor ons zijn.’

Eindeloze liefde
Het feit dat God ons altijd vergeeft vinden we vaak moeilijk om te geloven. Ik denk, omdat we ons niet altijd bewust zijn van Gods eindeloze liefde en genade. Doordat Jezus voor ons aan het kruis is gestorven, zijn wij vergeven van al onze zonden en kunnen we dicht bij onze Vader komen.

‘God houdt van mij’

Dat God van mij houdt, ook al ben ik ver van perfect, is niet alleen een enorme opluchting, maar bezorgt me zoveel vrijheid. Hij ziet me voor wie ik ben en mijn acties kunnen Zijn liefdevolle blik op mij niet veranderen.

Deze God houdt ook van jou! Meer over weten? Volg een Alpha – Youth!

Meer over dit onderwerp lezen?