Bellen naar de Hemel

Een keuzemenu: wie kent hem niet?! Zo makkelijk geven ze je een aantal antwoorden, zelfs al voordat je nog maar iets hoeft te doen. Met vaak een vervelend of geweldig muziekje op de achtergrond en de robotstem die je je verschillende opties geeft. Laatst ging nog door mijn hoofd heen: hoe makkelijk zou het zijn als ik gewoon naar de hemel kon bellen?!

Eén belletje. En als je lang genoeg blijft hangen en je vragen maar lastig genoeg maakt kom je waarschijnlijk uiteindelijk zelfs aan de lijn met God. Ik heb het gevoel dat mijn relatie met God zo eentonig is, ik praat wel aan de telefoon maar waar blijft mijn antwoord? Ik hoor geen stem die me verteld wat ik moet doen, wanneer ik de ware liefde ontdek bijvoorbeeld. Of wat ik ook graag wil weten is of ik het überhaupt allemaal wel goed doe in mijn leven! Gewoon even de telefoon pakken en bellen.

‘Welkom dit is de telefoonlijn naar de hemelpoort, kies uit de volgende opties:
Toets 1 — Als je weten wil over hoe je dit nummer vaker kan bereiken
Toets 2 — Als je een hart onder de riem nodig hebt
Toets 3 — Als je wilt weten wat het plan van God is
Toets 4 — Als je niet meer weet wat je moet doen
Toets 5 — Om te praten met een van onze vele engelen.’

‘Er wordt op me gelet van boven’

Stemmetje
Maar weet je, ik kan het wel accepteren, het feit dat ik niet naar de hemel kan bellen. Want wat ik wel weet en voel, is dat er op me gelet wordt van boven. Dat ik de goede kant op word geleid zowel door mensen om me heen als door dat kleine stemmetje in mijn hart dat zegt wat ik kan doen.

Zelfs zonder telefoonlijn naar de hemel. Red ik het wel!
Als jij naar de hemel kan bellen wat zou jouw eerste vraag zijn?

Weet dat er een plek is waar je, je vragen kan stellen: kom langs bij een Alpha – Youth. Na de zomervakantie starten er weer een hele boel! 🙂

Meer over dit onderwerp lezen?